Program vgs

Verden blir stadig mer skråsikker, men færre og færre er skråsikre på det samme.
I sosiale medier snakker vi med mennesker som mener det samme som oss, og kanskje glipper det store bildet av syne? Kanskje glemmer vi å stille spørsmål til det vi ser og liker og deler?
Den kulturelle skolesekken er fylt av kunst og kultur som gir oss nye spørsmål, perspektiver og ideer. Film, teater, billedkunst, litteratur og musikk som ser verden med friske øyne, gir oss nye verktøy å tenke med, å spørre med.
Velkommen til et år med forskjellige kunstopplevelser som har én ting til felles: De skal få deg til å tenke noe annet, noe nytt.

Vi ønsker å høre hva elevene på de videregående skolene i Østfold vil ha av kunst og kultur inn i skolehverdagen.
Vi har sendt dem en spørreundersøkelse på e-post der vi ber dem stemme på de tre tilbudene de ønsker seg mest. Når svarene kommer inn er det opp til skolens DKS-team å vurdere ønskene og gjøre den endelige bestillingen.
Under følger menyen med 17 forskjellige kulturtilbud – vi gleder oss til å se hva som engasjerer østfoldungdommen!

 

LIMITS med Cirkus Cirkör

Det er en grunn til at Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: de gir deg en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk. Denne gang kommenterer de også den pågående flyktningkrisen.

Les mer her

 

 

OLD SCHOOL med Absence Crew

En dag våkner plutselig breakegruppen Absence opp, og tiden har løpt fra dem. De sitter på gamlehjem.

Les mer her

 

 

Carl Fredriksens transport

Carl Fredriksens Transport

Carl Fredriksen Transport er navnet på den største flyktningtransporten fra Norge til Sverige under 2.V.K. I løpet av seks uker i 1942/43 ble rundt 1000 personer reddet ombord på lastebiler.
Denne produksjonen er et fortellerteater om Rolf Syversen på Carl Berner i Oslo, som sto bak hele redningsaksjonen.

Les mer her

 

HARD AND FRAGILE LIKE A DIAMOND med Studium Actoris

Teaterforestillingen er et møte mellom fysisk teater, lydkunst, fotografi og ulike former for dokumentasjon.

Les mer her

 

 

MYKE ØYNE

Vi står midt oppe i den største flyktningkatastrofen Europa har sett siden andre verdenskrig. Teaterforestillingen fremføres av fire skuespillere i lasterommet på en trailer som er satt opp i skolegården.

Les mer her

 

 

DU LYVER! med forfatter Monica Isakstuen

Monica Isakstuen, forfatter og Brageprisvinner, er opptatt av løgn. «Egentlig lyver vi litt alle sammen, hele tiden», mener hun. Er det sant? Med utgangspunkt i skrivearbeidet snakker Isakstuen om løgnens vesen.

Les mer her

 

 

«UNGE LOVENDE» – å fortelle i TV-serier

Regissør Eirik Svensson og serieskaper Siri Seljeseth snakker om den suksessfulle TV-serien og om hvordan de jobber.

Les mer her

 

 

FORFATTERBESØK med Fredrik Høyer

Han er forfatter og poet fra Drammen, bosatt i Oslo. Han har drevet med performance- og slampoesi i snart ti år, og debuterte med romanen «Månehund & fatter’n» i 2014.

Les mer her

 

 

VISUELLE HISTORIER med Katinka Hustad
Møt fotojournalist Katinka Hustad og se filmen hennes som vant pris under World Press Photo i 2016. Katinka vil, med sine arbeider og sin erfaring som fotojournalist i bla. Morgenbladet, invitere til en felles refleksjon og samtale rundt fotografi og fotojournalistikk; så vel som den overveldende visuelle verden vi konfronteres med i hverdagen vår.

Les mer her

 

 

MOMENTUM 9 hos Punt Ø i Momentum kunsthall

Biennalen er internasjonal i sitt utvalg av kunstnere og kuratorene forsøker å si noe om den virkeligheten vi lever i nå og hva som preger verden i dag, fra et kunstperspektiv.

Les mer her

 

 

BILDER FORTELLER med Chris Stonehill

En bokillustratør produserer bilder med et budskap. I dette verkstedet skal elevene fremkalle et personlig budskap gjennom egne tekster og håndmalte bilder.

Les mer her

 

 

KONSERT med Mhoo

Musikken til Mhoo høres ut som om den er skrevet på reiser til Nashville i USA, til Mexico, Cuba, Spania og Brasil. Det låter som cowboyer i støvete solnedganger, tog som kjører gjennom flate kaktuslandskap, mexicanske trompeter, flamencokledde damer med svart hår og dyprøde roser bak øret.

Les mer her

 

 

KONSERT med Jovan Pavlovic

I denne konserten skal vi møte musikere fra Balkan, Skandinavia og Midt-Østen. Jovan Pavlovic er komponist og akkordeonist, og en av Norges mest aksepterte og aktive profesjonelle trekkspillere.

Les mer her

 

 

DRONE med tidligere dronepilot Brandon Bryant

Denne norske dokumentarfilmen tar oss med bak kulissene i «dronekrigen» og lar oss få et innblikk på innsiden av CIAs hemmelige dronekrig, fra dronepilotenes databunker til ofrene på bakken.

Les mer her

 

 

HAVET BRENNER med Lindis Hurum fra Leger Uten Grenser

Filmen vant Gullbjørnen på filmfestivalen i Berlin i 2016. Lampedusa er en liten øy i Middelhavet. Flyktninger kommer i synkeferdige båter og denne øya har vært det første møtet med Europa for mer enn 400,000 migranter. Filmen handler om båtflyktningene så vel som øyas beboere som lar hverdagen gå sin gang; mens den største migrasjonskrisen siden 2. verdenskrig utspiller seg i bølgene rundt dem.

Les mer her

 

HUSKER DU MEG? med filmskaper Ragnhild Nøst Bergem

Hva skjer med relasjonene når minnene forsvinner? Med et sobert, nærgående og tankevekkende regigrep følger filmskaper og regissør, Ragnhild Nøst Bergem, Siri og to andre yngre med demens og tematiserer deres hverdag. Filmen ble i 2016 plukket ut til den prestisjetunge IDFA festivalen i Amsterdam.

Les mer her

 

ARRANGØRKURS

Vi arrangerer kurs på skolen din: Klarer vi å finne likheter mellom å lage barnebursdag, og å sette opp en russerevy? Hvordan virker egentlig det tekniske utstyret på en konsert med Metallica, og er det noe annerledes enn å få lyd ut fra telefonen din?