Night Sea Journey på FMV

En poetisk sirkusvandring i måneskinn der historiene møter havet.

Akrobater, kunst og livemusikk på Night sea journey på FMV. Foto: James Moore

Vandringen tar ca. 2,5 timer. Anbefalt for voksne og barn på 8 år og eldre.

Billetter til vandringen på Kulturnatt 15. september må hentes i luka på Fredrikstad kino.

Bli med på en unik og spektakulær opplevelse på det som tidligere var Fredrikstad Mekaniske Verksted. Vi feirer Fredrikstads 450-års-jubileum med en vandring gjennom industrielle ruiner som forvandles til et mytologisk landskap med sirkusartister i verdensklasse, live musikk, og kunst-installasjoner.

På vandringen følger vi ikke én sammenhengende historie, men opplever en serie korte fortellinger som utfolder seg som en sanselig eventyrbok, med fargerike karakterer og underlige situasjoner.

Karoline Aamås fra Elven & Havet høyt under taket på bygning 20 på FMV. Foto: James Moore

Karoline Aamås fra Elven & Havet høyt under taket på bygning 20 på FMV. Foto: James Moore

På vandringen møter du verdenskjente Cirkus Cirkör som gir deg spektakulær akrobatikk. De henter inspirasjon fra forestillinger som «Borders» og «Limits», hvor de undersøker livet i bevegelse og menneskers forhold til grenser.  I en verden av flukt, migrasjon og nye grenser tester artistene også sine personlige grenser for risiko og smerte.

Det lille mekaniske loppesirkuset ble dannet av Fredrikstads egen Rudi Skotheim Jensen. Under vandringen spiller de scener fra forestillingen Elven & Havet, som utforsker grenselandet mellom sirkus og det maritime gjennom lek og forundring.

Bilde fra Elven & Havet. Foto: Promobilde

Bilde fra Elven & Havet. Foto: Promobilde

I tillegg til dette vil seks masterstudenter i scenografi fra HiØ’s Akademi for scenekunst skape stemningsfulle installasjoner inspirert av et forskningsprosjekt på FMV. Dette blir garantert en minneverdig opplevelse på et sted som er rikt på historier fra før.

Østfold kulturutvikling er det norske medlem av IN SITU European Platform for Art in Public Space. Dette prosjektet er en del av Østfold kulturutviklings arbeid med innovativ scenekunst i det offentlige rom. Østfold kulturutvikling belyser og utforsker migrasjon fra et kunstnerisk perspektiv. Her blir du en del av en stor folkevandring på et område som egentlig er stengt og forbudt for allmennheten.

Østfold kulturutvikling har tidligere samarbeidet med Cirkus Cirkör med forestillingene «Wear It Like A Crown» i 2011, «Undermän» i 2012, og sist med «Knitting Peace» i 2014.
Ved siden av Cirkörs turnéforestilling «Limit»s, som spilles på Blå Grotte, blir Night Sea Journey på FMV det første, fullskala, stedspesifikke samarbeidet, etter fjorårets pilotprosjekt ved det tidligere sykehuset på Cicignon under Kulturnatt 2016.

Velkommen til vandring!

Artister:

Cirkus Cirkör
Det lille mekaniske loppesirkuset
Abaris Aerial Theater
Høgskolen i Østfold, Akademi for scenekunst

I samarbeid med:

Fredrikstad kommune
Fredrikstad 450 år
Kulturnatt
Jotne Eiendom A/S

Tilgjengelighet

Vandringen foregår både inne og ute. Kle deg etter værforholdene.
Vi gjør oppmerksom på at vandringen beveger seg gjennom opparbeidede inne- og utearealer som ikke oppfyller kravene til universell utforming.

Ved behov for informasjon om fremkommelighet ta kontakt med prosjektleder Fredrik Borgund på 906 30 524.

Se også:

Spilleoversikt
15/09 kl. 20.30:
FMV, Fredrikstad
16/09 kl. 20.30:
FMV, Fredrikstad
Billetter
17/09 kl. 20.30:
FMV, Fredrikstad
Billetter

Night Sea Journey på FMV