Dråpekonsert

Dråpekonsert i Østre Fredrikstad kirke 2017

Dråpekonsert i Østre Fredrikstad kirke 2017

Hvert år arrangeres Dråpekonserten for et åpent publikum i Østfold, med artister som tidligere har vært på turné i fengsler og rusinstitusjoner for Kulturdråpen.

Lavterskeltilbud

Dråpekonserten er et lavterskeltilbud. – Beboere fra rusinstitusjoner eller gatemagasinet kommer gratis inn. Dette er en kveld for alle og en fest for byen, sier Monica Leander, ildsjelen bak Kulturdråpen.

Artistene stiller gratis

Alle som stiller på scenen har turnért for Kulturdråpen. – Vi vil jo gjerne ha med alle som har reist med Kulturdråpen. Dette er jo opptatte mennesker som stadig er på turné, men det er imidlertid ikke vanskelig å få tak i artister, og de stiller opp gratis. Artister og kulturarbeidere er godhjertede mennesker, fortelle Leander

Phoenixkoret – en viktig del av konserten.

– Pheonix Haga er stammen i dette opplegget. De tok initiativ til å være med og vi er glade for at de stiller opp, sier Leander. Pheonixkoret er drevet med midler fra Østfold musikkråd og Kulturdråpen.
– Det er et spleiselag, og koret opptrer lokalt i Mysen og er klare for flere oppdrag, opplyser Monica Leander.

Hold av datoen for 2018

Monica og Kulturdråpen er i full gang med å planlegge neste års Dråpekonsert, og har allerede bestemt datoen.
– Hold av torsdag 15. februar 2018, da er det klart for ny, storslått konsert i Østre Fredrikstad kirke, forteller Leander. Billettene blir snart lagt ut for salg, og det kommer vi til å gjøre publikum oppmerksomme på. Dette er en flott anledning til å nyte god musikk fra flotte artister, og samtidig støtte en god sak.
Alt overskuddet fra konsertene går til rusforebyggende arbeid i Østfold.

Se også: