Closer

Closer

Til den moderne klassikeren «Closer» har regissør Per Olav Sørensen satt sammen et stjernelag av skuespillere.

På scenen står Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Ester Grenersen. Det er første gangen disse skuespillerne arbeider sammen på en scene. Dette er også Anders Danielsen Lies debut på en teaterscene.

Dette er første, større teatersatsing med nasjonale ambisjoner fra Østfold Kulturutvikling.
«Closer» ble skrevet av engelskmannen Patric Marber i 1997. Siden den gang har stykket blitt spilt jevnlig i hele verden og det ble filmatisert av Hollywood i 2004, med Julia Roberts, Jude Law, Clive Owen og Natalie Portman i hovedrollene.

Relatere

Per Olav Sørensen arbeidet på Oslo Nye Teater da Closer hadde norgespremiere i 1998, med Kjetil Bang Hansen som regissør.
– Jeg likte stykket da og jeg liker det om mulig enda bedre nå. Så da sjansen bød seg til å få dykke ned i dette materialet sammen med fire, fantastisk flotte skuespillere, måtte jeg ta den. Det er alltid moro å sitte med et stykke i hånden som man på forhånd vet at publikum vil kunne underholdes av, relatere til, og bli utfordret av, sier Sørensen.

Fire fremmede

«Closer» er et drama rundt fire fremmede som forelsker seg og blir fanget i et nett av sex og svik. Dan er en mislykket forfatter og nekrologskribent. Alice har en fortid som stripper. Dan møter fotografen Anna og blir forelsket i henne. Anna innleder et forhold til Dan, men blir også sammen med legen Larry. Til slutt finner både Alice og Larry ut at de blir bedratt, og innleder et forhold.

Sannhet

«Closer» er også en historie om «sannhet», og hvordan de ulike karakterenes anspente forhold til sannheten får store konsekvenser både for dem selv og andre. Stykket er morsomt, dyp tragisk, men også sviende gjenkjennelig. Graden av gjenkjennelse i dialogene og i scenene er høy, og dermed er stykket også svært underholdende.

Realisme

«Closer» kryper inn under huden på deg, gjennom scener som i all sin realisme, small-talk og troverdighet, sakte men sikkert gir tilskueren en gryende følelse av katastrofen mens komedien pågår.

Samarbeid

Forestillingen er et samarbeid mellom Østfold kulturutvikling, POS Theatre Company og Oslo Nye Teater. Forestilling har premiere under Nonstop Internasjonale Teaterfestival – 18-24 september i Moss og spiller på Oslo Nye Teater fra 27.september til og med 14.oktober. Deretter drar forestillingen på turne.

Spilleoversikt
17/9:
Publikumsprøver, Moss
18/9:
Publikumsprøver, Moss
19/9:
Generalprøve, Parkteatret, Moss
20/9:
Premiere - Parkteatret / Nonstopfestivalen
Billetter
23/9:
Askim Kulturhus
Billetter
24/9:
Sarpsborg Scene
Billetter
27/9 - 14/10:
Oslo Nye Centralteateret
Billetter
18/10:
Blå Grotte, Fredrikstad
Billetter
23/10 – 24/10:
Drammens Teater
Billetter
27/10 – 28/10:
Hålogaland Teater, Tromsø
Billetter
3/11:
Nøtterøy Kulturhus
Billetter
14/11:
Festiviteten, Haugesund
Billetter
18/11:
Kilden, Kristiansand
Billetter
20/11:
Rogaland Teater, Stavanger
Billetter
Closer

Anders Danielsen Lie, Ester Grenersen, Nicolai Cleve Broch og Andrea Bræin Hovig har hovedrollene i «Closer». Foto: Marcel Leliënhof