Thomas Østgaard er ansatt i et femårig åremål som teatersjef ved Østfold Internasjonale Teater. (Foto: Trine Sirnes)

Styret i Østfold Internasjonale Teater har ansatt Thomas H. Østgaard i et femårig åremål som teatersjef.

Det er ikke på noen måte tilfeldig at Thomas er havnet i teatret, men alt tyder på at han kunne egnet seg som leder også i helt andre sammenhenger, sier styreleder Tom Remlov.

Østgaard har fra sommeren 2018 vært ansatt i engasjement ved scenekunstavdelingen i tidligere Østfold kulturutvikling, på en kontrakt som utløper i år. Her har han vært med på å berede grunnen for det nye Østfold Internasjonale Teater, som ble operativt 1. januar.

Svært gode forutsetninger

Styret for det nye teatret har gjort en grundig vurdering av premissene for den første ansettelsen av teatersjef ved ØIT. De har konkludert med å tilby Thomas Østgaard et åremål på fem år, med virkning fra utløpet av hans nåværende kontrakt.

– Thomas kombinerer et reelt engasjement for nyskapende scenekunst og internasjonalt samspill med en klar bevissthet om publikumsutvikling og teatrets oppgave både som dannelsesinstitusjon og aktør i lokalsamfunnet, sier styreleder Remlov:

–   Med sin bakgrunn som gründer og med sin personlige kjennskap til både lokalmiljøet og regionen, har han svært gode forutsetninger for å lede det kulturpolitiske prosjektet som etableringen av Østfold Internasjonale Teater er.

Vil bli en tydelig samfunnsaktør

Thomas Østgaard har bakgrunn fra både film, billedkunst og scenekunstfeltet, der han har drevet flere egne kompanier og virket som frittstående regissør og konseptutvikler. Han er oppvokst i Fredrikstad og har etter flere år i bl.a. Oslo og København nå flyttet tilbake til hjembyen med sin familie.

− Jeg takker styret for tilliten og gleder meg stort til årene som kommer. Dette er en helt unik periode for teatret, som på den ene siden hviler på en lang historikk og på den annen side er flunkende nytt: Et sjeldent krysningspunkt fullt av muligheter. Jeg skal gjøre mitt beste for at teateret skal bli en tydelig samfunnsaktør og et teater innbyggerne i regionen er stolte av, sier Østgaard.

Den nyansatte teatersjefen har med korona-pandemien fått en stor og uventet utfordring med å skulle etablere landets nyeste regionale teater. Østfold Internasjonale Teater skulle etter planen lansere sitt åpningsprogram i Fredrikstad sentrum 8.-10. mai. I tråd med helsemyndighetenes tiltak for smittevern, er lanseringen flyttet til september.

Les også:

> > Kort om Østfold Internasjonale Teater og styret

> > Lansering av Østfold Internasjonale Teater utsettes

> > Gratis online-kurs om kunst i offentlig rom

> > Vi søker illustratører

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close