Fotoet viser en mann stående med ansiktet mot en vegg dekket av tekst og illustrasjoner.

Nystiftede Østfold Internasjonale Teater og Company New Heroes søker illustratører til prosjektet In Search of Democracy 3.0 i Moss. NB! Perioden for oppdrag justeres pga. korona-pandemien.

Er du illustratør, designer, arkitekt eller bildende kunstner?
Er du åpen og nysgjerrig? Liker du å snakke med folk?
Og viktigst av alt: Elsker du å tegne?
Da har vi et oppdrag til deg i kunstprosjektet In search of Democracy 3.0 !

På søken etter demokratiet i Moss

Moss gjennomgår for tiden omfattende endringer som vil definere byen for kommende generasjoner: Nyquistbyen er jevnet med jorden, en ny tunnel graves, ny togstasjon bygges, og det kan bli store endringer i containerhavna og fergeleiet. Endringene skaper både entusiasme og konflikter.

Hvordan vil innbyggerne i Nye Moss at området ved den nye togstasjonen, Nyquistbyen og havna utformes, hva slags fremtidig offentlig rom ønsker man seg, og hvem skal få være med på å bestemme?
Dette vil Østfold Internasjonale Teater og nederlandske Company New Heroes finne ut av  – med hjelp fra deg.

In Search of Democracy 3.0 er et undersøkende kunstprosjekt av Company New Heroes og Lucas de Man. Kompaniet er invitert til Moss sitt 300-årsjubileum av Østfold Internasjonale Teater i samarbeid med Byliv Moss, Christian Fredrik-dagene og Moss 2020. Prosjektet er en del av IN SITU Focus 2020, støttet av EU-programmet Kreativt Europa.

Les mer om In Search of Democracy 3.0 >>

Nyquistbyen, jernbanen, Moss havn og Fjordveien. Foto: Terje Holm

Nyquistbyen, jernbanen, Moss havn og Fjordveien. Foto: Terje Holm

Om oppdraget:

Som medvirkende i prosjektet vil du intervjue et bredt utvalg mossinger om deres tanker om og visjoner for byens nyeste utviklingsområder: Hva savner de? Hva skulle de ønske ble prioritert?

Publikums svar skal visualiseres på tegnebrettet. Et utvalg av tegningene blir så trykt i storformat og stilt ut i byens offentlige rom. Illustrasjonene vil også bli tilgjengelige på Østfold Internasjonale Teaters nye websider.

Samlet blir tegningene et bilde av hvordan området kan formes og av innbyggernes ønsker for byutviklingen – en fremstilling som rommer viktige verdier og prioriteringer.

Company New Heroes gjennomførte et lignende prosjekt første gang i 2011 og har siden besøkt 10 ulike land med dette konseptet, som også har blitt presentert for EU-komiteen i Brüssel.  (Les mer på companynewheroes.com)

Perioder:

Vi søker 10-12 personer som kan inngå i produksjonsteamet. Vanligvis vil det være 2-6 illustratører ute på hvert oppdrag. Hvert oppdrag er honorert, samt at illustratører får måltider og dekket reise med kollektivtransport  – primært innen en radius på 1-2 timers reise (området tidl. Østfold/Akershus,Oslo/Vestfold).

Opplæring:
Som illustratør må du kunne delta på én firetimers workshop i Moss der du får opplæring i opplegget. Av hensyn til nødvendige tiltak for begrensning av korona-viruset jobber vi nå med å gjøre opplæringen digitalt.

Implementering:
Selve intervju- og skissearbeidet var opprinnelig lagt til ulike tidspunkt i perioden april til august 2020.
(Enkeltdager i periodene 21. april – 26. april, 31. mai – 6. juni, 11.-12. juni, 8.-16. august). På grunn av korona-pandemien må datoene endres. ØIT har nedsatt en beredskapsgruppe som kontinuerlig følger situasjonen og gjennomfører risikoreduserende tiltak. Vi setter opp nye datoer så snart som mulig.

Slik søker du:

Hvis du er interessert i å delta, send en e-post med kort motivasjon, lenker til portfolio/ eksempler på ditt arbeid, samt hvilke perioder du kan delta, til kurator-produsent James Moore: james@oit.no så snart som mulig.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close