Prisoner of the occupation Forestillingen Prisoners of the Occupation er for tiden under utvikling i teatrets prøvesal. Fredag 17.1 vises utdrag fra stykket i Gamlebyen Kulturhus under et arrangement i regi av Norsk Folkehjelp.  Prisoners of the Occupation er skrevet av israelske Einat Weizman handler handler om politiske, palestinske fanger i israelske fengsler. Originalmanuset har blitt sensurert og forbudt å vise dramatikerens hjemland.  I 2017 ble stykket tatt av programmet til Israels største teaterfestival, etter press fra kulturministeren. Beslutningen skapte en mediastorm i Israel, der landets politiske, juridiske, kunstneriske og akademiske eliter heftig debatterte overstyring av kunstnerisk ytringsfrihet fra myndighetenes side. I 2019 fikk forestillingen til slutt vises, men da i en sensurert versjon. Den usensurerte versjonen settes opp på norsk av MOTforestillinger med regi av Marius Kolbenstvedt. Stykket har fått prøvetid og lokaler hos Østfoldteatret under ordningen Laboratorium Residens.  Norgespremieren finner sted på Vega scene i Oslo 28. februar under dokumentarfestivalen HUMAN.

Fengslet for et dikt?

Fredag 17. januar kl 18:00 inviterer Norsk Folkehjelp til arrangementet «Fengslet for et dikt» på Gamlebyen kulturhus. Her vises utdrag fra Prisoners of the Occupation, etterfulgt en samtale om kunstens og ytringsfrihetens kår i Midtøsten og spenningsfeltet mellom ikke-voldelig og voldelig motstand. Samtaledeltakere:

  • Frode Rekve – journalist og tidligere instituttleder ved Institutt for Journalistikk (IJ).
  • Marius Kolbenstvedt – Scenekunstner med bakgrunn fra De Utvalgte, Fabula Rasa og Ossavy & Kolbenstvedt. Driver dokumentar-musikkteateret FaktaMorgana og MOTforestillinger som presenterer okkupasjonskritiske kunstnere fra Israel og Palestina.
  • Vibeke Harper, kunstner, skribent og oversetter som har hatt årlige opphold i Palestina/Israel siden 2008. Medlem av Palestinakomiteens kunst og kulturutvalg, og har oversatt «Under dronene», den palestinske kulturministeren Atef Abu Seifs dagbok fra Gazakrigen 2014. Harper var i 2009 Norges representant i det verdensomspennende kunstprosjektet The Road to Jerusalem av Khaled Hourani.
  • Samtalen ledes av Eva-Lotta Sandberg, journalist, skuespiller og leder for Norsk Folkehjelp Fredrikstad.

Medvirkende kunstnere: Gisle Hass, Nora Svalheim, Benjamin Røsler, Tuva Hennum, Eva-Lotta Sandberg og Marius Kolbenstvedt Arrangementet på Facebook  

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close