Instruktør og pedagog Sjoerd Wagenaar vil gjerne høre din mening om Moss. Foto: James Moore

Instruktør og pedagog Sjoerd Wagenaar vil gjerne høre din mening om Moss. Foto: James Moore

Moss er en av ni utvalgte steder i det første prosjektet til en ny tenketank for kunst i offentlig rom. Denne uken får byen kunstnerisk akupunktur-behandling av nederlandske Sjoerd Wagenaar – som gjerne vil høre hva du tenker om utviklingen i området rundt Nyquistbyen, havna og den nye togstasjonen i Moss.

25.–29. november vil regissør, scenograf og pedagog Sjoerd Wagenaar jobbe med området rundt den kommende togstasjonen og Moss havn gjennom konseptet Artistic Acupuncture – kunstnerisk akupunktur. Wagenaar jobber i bl.a. i skjæringspunktet mellom kunst og sosiologi og som leder for PeerGroup, et innovativt kompani som kombinerer profesjonelle utøvere med amatører, og som spesialiserer seg på stedspesifikke forestillinger i lokale miljø.

Felles utfordringer, kunstneriske løsninger

Artistic Acupuncture er et forsøk på å vise hvordan kunstnere kan bidra til en fornyet og relevant forståelse av aktuelle samfunnsspørsmål. Moss er en av ni utvalgte byrom i dette første prosjektet til en ny tenketank for kunst i offentlig rom etablert av den europeiske nettverksorganisasjonen IN SITU – European Platform for Artistic Creation in Public Space.

Ideen bak tenketanken er at mange europeiske byer har felles utfordringer knyttet til av-industrialisering, byfornyelse og gentrifisering – og at kultursektoren, spesielt kunst i offentlige rom, har en viktig rolle i møte med disse utfordringene.

Langsiktig arbeid i Moss

I alt ni land vil invitere en utenlandsk kunstner til å forske på et forhåndsdefinert, aktuelt område, tema eller sak. Basert på arbeidet i «sitt» område vil kunstnerne lage en rapport med forslag til mulige kunstneriske intervensjoner i området. Prosessen og rapportene skal evalueres av tverrfaglige spesialister, og resultatene skal publiseres i forbindelse med en konferanse i Brussel 23. april 2020.

Wagenaar er invitert til Moss av Østfold kulturutvikling avd. Scenekunst i samarbeid med Byliv Moss og kommuneplanlegger Terje Pettersen. Det kommende teatret har tidligere gjennomført en rekke kunstprosjekter i Moss og har også flere planlagte prosjekter i byen i jubileumsåret 2020.

Inviterer publikum til samtale

Wagenaar vil møte flere representanter fra offentlig sektor, men ønsker også å snakke med sivile mossinger og andre som bor i eller av andre årsaker er engasjert i byens fremtid. Alle som har en mening om byutvikling i Moss inviteres til å komme innom for samtale med kunstneren på House of Foundation, Henrik Gerners gate 12,  torsdag 28. november i tiden mellom fra kl 12-17.

Du kan lese mer om prosjektet og kunstneren her: Artistic Acupuncture.

For spørsmål, kontakt

James Moore, Kurator og produsent
+47 415 00 578
jammoo@ostfoldfk.no

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close