Julie Winge

Torsdag 10. oktober åpner Litteraturhuset i Fredrikstad dørene for Dråpekonferansen. Det handler om kultur og helse.

Kulturdråpen og Den Kulturelle skolesekken i Østfold arrangerer konferansen.
På konferansen deltar blant andre Phoenix koret og Julie Winge. I tillegg blir det utdrag av suksessforestillingen Uten navn, og møte med skuespillerne, regissør og tekstforfatter bak suksessforestillingen.  Catharina Chen, Awesomnia og fylkesdirektør for kultur i Viken, Jon Arve Eide, er også bidragsytere i konferansen

Fellesskapet

– Vi ønsker å rette søkelyset på utsatte gruppers mulighet til å delta i kultur- og samfunnslivet. Mye tyder på at kunst, kultur og økt medborgerskap kan være med på å bedre helse og livskvalitet hos oss mennesker, de blir en del av fellesskapet, sier leder for Kulturdråpen, Monica Leander.

Rendyrkes

Norsk kulturpolitikk har en klar målsetting om at kultur skal rendyrkes som eget samfunnsområde, med et overordnet mål å sørge for at alle har et godt kulturtil­bud. Men det er mange som ikke nås, disse er ofte omfattet av helse- og sosialsektoren eller kriminalomsorgen.

Synliggjøring

– Denne konferansen skal være en arena for synliggjøring av hvordan blant annet arbeidet med musikk og opplevelses­baserte kulturtilbud har helseeffekt, påpeker Monica Leander.

Ordning

Kulturdråpen er en ordning som sørger for å øke rusavhengiges og innsattes mulighet til å oppleve kulturelle aktiv­iteter, både som tilskuere og aktører. Tiltaket baserer arbeidet på kunnskap om at kulturaktiviteter kan være av avgjørende betydning for menneskers helse.

Samarbeidet

-Vi vil gi målgruppen gode opplevelser, og styrke samarbeidet mellom stat, fylke, kommune og frivillige organisasjoner, forteller Monica Leander. Kulturdråpen er en del av Østfold kulturutvikling.

Her er programmet til Dråpekonferansen

Meld deg på Dråpekonferansen

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close