Fra Sommerlesfest i Eidsberg bibliotek. Over 100 barn og 70-80 voksne var på plass. Marius Molaug underholdt.

8452 barn fra 1. til 7. klasse i Østfold har lest 100 645 bøker og 10 724 659 sider under sommerens Sommerles. Det er en økning på fem prosent fra i fjor.

34,5 prosent av barna deltok i årets Sommerles, mot 29,4 prosent i fjor.
 – Det er en formidabel økning fra i fjor, også sett nasjonalt. Vi ligger på samme nivå. Jeg må berømme alle bibliotekarene i Østfold, de har gjort en formidabel innsats, sier Elin Westgård Hansen, konstituert fylkesbiblioteksjef.

Leseaksjonen

Gjennom de siste årene har folkebibliotekene i Norge arrangert en sommerleseaksjon for barn fra 1. til 7. klasse. Alle fylkene og 370 kommuner er med på denne leseaksjonen. Barn som deltar får premier underveis i leseløpet på biblioteket.

Entusiasme

Østfold hadde i år en storsatsing på kick off i skolene i Østfold med skuespillerne Philip Bøckmann, Lars Støvland og Benedicte Søreng, en forestilling hvor det er lagt vekt på hvor viktig det er å lese.
– Jeg håper og tror at det skapte en entusiasme og det medførte at mange barn melde seg på Sommerles, sier Elin Westgård Hansen.

Nå sitter Østfold i førersetet nasjonalt for neste års Sommerles.

Se hva som skjer i Østfold

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close