Østfoldungdommens kritikerpris fortsetter med elevbokbad!

Har du lyst til å se noen av elevene dine på scenen i engasjert samtale med en forfatter mens resten av skolen/klassen interessert følger med? Østfoldungdommens kritikerpris tilbyr også dette skoleåret bokbadseminar til alle skoler. Vi inviterer inntil fire personer fra hver skole til å delta. Dersom skolebibliotekaren(e) ikke deltok i fjor, må de prioriteres. Deltakerne får lære hvordan de kan gjøre elevene til gode bokbadere.

Vi tilbyr to heldagskurs (samme program begge dager), og datoene er onsdag 11. og torsdag 12. desember (velg en av datoene ved påmelding). Sted: Quality hotel, Grålum, kl. 08.30-15.15. Det blir servert en deilig lunsj.

Meld deg på her >>

Vilde Kamfjord og Pål Brekke Indregard har utarbeidet en metodikk som ivaretar både et godt faglig utbytte, en god leseopplevelse for ungdommene og ikke minst en suksessfylt gjennomføring av elevbokbad. Metodikken involverer alle elevene, også de som ikke selv skal sitte på scenen i bokbaderrollen. Den utfordrer ved å kreve nye måter å lese en tekst på, og den viser hvilke valg man står overfor når spørsmål til forfatteren skal utarbeides.

ØUKP ønsker fortsatt å bidra til gode leseferdigheter og leseglede. Tilbakemeldingene fra fjorårets bokbadkurs for lærere og bibliotekarer var gode. Målet med metoden er å gi elevene en positiv opplevelse med litteratur, uavhengig av leseferdigheter og uavhengig av om leseren liker boka eller ikke. I tillegg er det et mål å heve kvaliteten på litterære samtaler, der teksten – handling og tema – står i fokus.

Forfatterbesøk på skolene er aktuelt enten det skjer i forbindelse med ØUKP, Den kulturelle skolesekken eller skolenes egne arrangement. Slike besøk er ressurskrevende, og det er viktig å få mest mulig ut av dem. Et forfatterbesøk bør generere lesning og skape engasjement. Elevbokbadmetoden bidrar til dette.

Merk:
Deltakerne må i forkant av kurset ha lest boka «Johan» av Gaute Sortland (77 lettleste sider.).

Østfoldungdommens kritikerpris dekker kostnaden for dagskurs for inntil fire personer fra hver skole. I tillegg gis det støtte til ett forfatterbesøk (maks to klasser – som leser samme bok) per skole samt støtte til bevertning til klassene under bokbad-dagen. Dersom klassene velger en bok som ikke allerede finnes som klassesett i Østfold vgs sine skolebibliotek, vurderer arbeidsgruppen muligheten for å gi tilskudd til bokinnkjøp.

NB! Seminaret har begrenset plass, vi regner med stor interesse, påmeldingen er derfor bindende. Frist 18. oktober.

Meld deg på her >>

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close