Østfold dansekompani for ungdom danser foran flygelet. Foto: Thomas Østgaard

Østfold dansekompani for ungdom danser foran flygelet. Foto: Thomas Østgaard

I juni 2020 inviterer Østfold kulturutvikling Scenekunst hele Norge til å synge, danse, løpe og utfordre det nye fylket Viken. Unge, gamle, profesjonelle og amatører skal spille en sammenhengende konsert på et flygel i ni døgn i strekk, og flygelet blir dratt manuelt fra den ene siden av fylkeskommunen til den andre. Her vil vi utfordre hele Vikens kunst- og kulturmiljø til å møte oss på veien og bidra med noe spennende! Hva har Viken å by på?

FLYGEL er et kunstprosjekt som tilbyr poetisk og musikalsk eksponeringsterapi for Vikens kommende 1.2 millioner innbyggere. Langs en rute på omtrent 400 km skal flygelet sette toner til livet i Viken. En pianostemmer følger med hele ruten og passer på at flygelet er stemt. Vognen flygelet står på vil konstrueres med moduler som skal håndtere all slags vær.

Møt flygelet på veien

Langs ruten vil vi gjerne samarbeide med et bredt kunst- og kulturfelt! Kan Vikens kulturliv og kunstmiljø møte flygelet med tilstøtende verk? Her er det kun fantasien som setter grenser.  Fra større intervensjoner som en utekonsert der flygelet møter et symfoniorkester på en åpen slette, til møtet med et heavy-metalband i en rundkjøring. Er det en teatergruppe som vil møte oss på opplyste skogsstier nattestid, eller finnes det en kunstner som kanskje vil iverksette en kunstutstilling i friluft langs en elv? Hvor kreative er vi i Viken?

Live-stream

Det vil bli en live-stream av hele dragningen, ni dager i strekk. Norges befolkning vil alltid kunne følge med på hvor flygelet befinner seg, hvem som spiller, hvem som drar og hvilket verk det møter.

Påmelding

Når den endelige ruten er satt vil vi legge den ut med cirka-tidspunkter og åpne for påmeldinger med håp om at det er mange som blir med på dette lange, unike og vakre verket som tonesetter livet i Viken, dag og natt i ni dager til ende.

Ta gjerne kontakt med teatersjef Thomas Østgaard på epost om du ønsker å vite mer om prosjektet, eller har gode innspill.

Se også:

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close