Seniorer lærer teknologi på Inspiria science center under Utforsker`n senior

Østfold kulturutvikling/fylkesbiblioteket og INSPIRIA science center var partnere idet toårige ERASMUS+ prosjektet «Learning, smart technology and creativity». Det ble et vellykket prosjekt. Rundt hundre seniorer fra Norge, Litauen og Tsjekkia deltok.

Med i prosjektet var også partnere fra Tsjekkia og Litauen.
Alle aktivitetene ble holdt våren 2018 og gjentatt høsten 2018

Elin Westgård Hansen i fylkesbiblioteket ledet prosjektet.
– Norges bidrag i dette var formidlingstiltaket Utforsker’n senior hvor Moss og Askim bibliotek deltok og midlene fra Nasjonalbiblioteket ble primært brukt til utvikling av kurs, sier Elin Westgård Hansen.

Mestringsfølelse

Et av kursene skulle øke de eldres mestringsfølelse med digital teknologi og skape positive holdninger til å ta i bruk teknologiske løsninger.
– Mobilen er en inngang til hele verden med bruk av SoMe, apper og VR.  I dag finnes det en app for det aller meste. Aktiviteten skulle minske skrekken og gi en myk start på bruk av teknologi som er lett tilgjengelig. Fokus her var også hva skal vi tillate apper å gjøre. Deltagerne så på hva telefonen har av tilpasningsmuligheter for syn, deltagerne fikk teste VR-briller på telefonen med Google cardboard, sier Elin Westgård Hansen.

Seniorer

Det er få ERASMUS+ prosjekter rettet mot seniorer.
– Det var en takknemlig målgruppe. De satte pris på at dette var et tilbud rette mot dem. En foredragsrekke om velferdsteknologi og spesielt helse var utrolig viktig for dem, forteller Elin Westgård Hansen

Utfordringer

Deltakerne fikk låne ei helseklokke og lærte hvordan de kan bruke den.
– De lærte hvordan vi måler søvn og aktivitet med appen Fitbit, og inviterte hverandre til utfordringer. De lærte om elsykkelteknologi og fikk teste ulike modeller med elsykler, forteller Elin Westgård Hansen.

Positive

Det var også en foredragsrekke om velferdsteknologi
– Vi samarbeidet med Atea om en foredragsrekke om velferdsteknologi som i mars 2019 ble holdt på fire bibliotek. Totalt var det 115 publikummere. Tilbakemeldingene var positive, og vi nådde ut til målgruppen som prosjektet ønsket å nå frem til, sier Elin Westgård Hansen

Besøk

Kulturutveksling er en del av Erasmus+ programmer. Noen heldige fra Norge ble trukket til å reise til Tsjekkia på våren. På høsten reiste noen til Litauen.
– Vi fikk også besøk fra Tsjekkia og Litauen, sier Elin Westgård Hansen.

Tekst og bilder fra prosjektet

Se hva som skjer i Østfold

 

 

 

 

 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close