Filmen «Kjære Marietha» ble vist som pilotprosjekt på Askim ungdomsskole. Den blir en del av Den kulturelle skolesekken Østfold i skoleåret 2019-2020.

Filmen «Kjære Marietha» ble vist som pilotprosjekt på Askim ungdomsskole. Den blir en del av programmet i Den kulturelle skolesekken Østfold i skoleåret 2019-2020.

 

Blant de mange spennende forslag vi mottar til filmproduksjoner i Den kulturelle skolesekken, fikk vi i fjor tilsendt en selvbiografisk dokumentar kortfilm «Kjære Marietha» regissert og produsert av Marietha Helgesen.

Pågangsmot, viljestyrke og motivasjon

 

En gledesfylt skitur med klassen utvikler seg plutselig til en personlig tragedie. Hva gjør du når en fatal ulykke resulterer i varig livsendring? Marietha Helgesen var 15 år og gikk i 10. trinn da ulykken rammet henne i 2011. Hennes historie og erfaring har hun nå laget en gripende og personlig film. Med enkle filmatiske virkemidler; en hybrid av animasjon, stillbilder og regissøren egen fortellerstemme, er «Kjære Mariehta» en viktig film om pågangsmot, viljestyrke og motivasjon.

Første møte med elevene

 

Første visning av «Kjære Marietha» for elevene på Askim ungdomsskole.

Første visning av «Kjære Marietha» for elevene på Askim ungdomsskole.

I forbindelse med utformingen av den kommende filmproduksjonen var vi så heldige å få gjennomføre en pilot over 2 dager ved Askim ungdomsskole. Det var en modig, men helt uerfaren utøver i Den kulturelle skolesekken, som sist uke stod foran elvene på 8. og 9. trinn ved Askim ungdomsskole. Elevene fulgte skjerpet med når Mariatha fortalte om en lang rehabilitering, fysiske og psykiske utfordringer, tap av venner, nye studier, gleden av å kjenne at hun igjen mestrer sin hverdag; noe som virket mer eller mindre håpløst for noen få år siden; og ikke minst viktigheten av å bruke hjelm!

Inspirerende film

 

Marietha er spent før hun for første gang skal møte elevene på Askim ungdomsskole.

Marietha er spent før hun for første gang skal møte elevene på Askim ungdomsskole.

Målet med denne filmen  var for Marietha å motivere andre som møter en vanskelig periode eller når det oppstår en hindring i livet. Videre håper hun at filmen vil inspirere andre til å ikke gi opp, og å bevise at håpløshet kan overvinnes selv om alt fortoner seg helt svart!

Mariethas historie gjorde inntrykk

 

Det gjorde inntrykk for elevene å både se filmen og høre Marietha fortelle sin historie. Hun var jo knapt ett år eldre enn de selv er nå, da ulykken skjedde. Tenk om livet plutselig endres så radikalt? Gjennom fine spørsmål og tilbakemeldinger ga de utrykk for at de opplevde filmen som sterk og relevant; og henne som tøff, modig og til stor inspirasjon.

 

Verdifullt samarbeid med skolene

 

Den kulturelle skolesekken i Østfold retter en varm takk til assisterende rektor Siri Frøshaug som, sammen med det imøtekommende lærerkollegiet ved Askim ungdomsskole, gjorde disse to verdifulle pilotdagene mulig.Et nært samarbeid med skolene er viktig og verdifullt for vårt løpende programmeringsarbeid. Gjennom piloter som dette sikrer vi at innholdet i størst mulig grad er aktuelt og relevant for elevene i Den kulturelle skolesekken.

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close