Teatersjef Thomas Østgaard og Per Dehlin (Seniorrådgiver /Head of Creative Europe culture desk Norway) foran en delegasjon fra Kreativt Europa.

15 delegater fra Kreativt Europa, fra kulturdeskene i Norden og Baltikum, var en snartur innom Østfold kulturutvikling – scenekunst. INSITU ACT og kunst i det offentlige rom var på agendaen.

Østfold kulturutvikling – scenekunst har siden 2014 vært medlem av INSITU ACT et stort Kreativt Europa prosjekt. Delegatene fra Kreativt Europa og to fra Norsk kulturråd fikk innblikk i arbeidet og utviklingen.

Unike

Teatersjef Thomas Østgaard innledet, og påpekte viktigheten av samarbeidet med Kreativt Europa.
– Det har vært en mindre del av virksomheten til teateret i en del år. I Norge er dette arbeidet forholdsvis nytt. Vi er de eneste medlemmet av In INSITU ACT i Norge, og ingen andre driver med dette. Nå er kunst i det offentlige rom i ferd med å bli vår identitet. Det har hatt veldig mye å si for oss. Det gjør oss unike, forteller han.

Presentasjon

Delegatene fikk en presentasjon av arbeidet som er gjort gjennom INSITU ACT
– Vi fikk gitt et tydelig bilde av hvem vi er og hva vi gjør. Gjennom INSITU ACT blir vi en aktør som mange internasjonalt kjenner. Det er med på å fremme oss. Det er bra for oss som er små i Europeisk sammenheng,  sier Thomas Østgaard.

Finansiering

Finansiering gjennom EU gjør det enklere å utløse annen finansiering. Men det viktigste er inspirasjonen scenekunst har fått gjennom samarbeidet med Kreativt Europa. Siden 2014 har Østfold kulturutvikling – scenekunst hatt flere scenekunstprosjekter i det offentlige rom med ulike kunstnere.
– Det er også en trygghet og ha Kreativt Europa i ryggen. De tar for seg mye av den administrative byrden.  sier teatersjef Thoma Østgaard.

Ny rolle

James Moore er produsent og kurator for disse prosjektene.
– Gjennom dette samarbeidet har vi blitt introdusert til en rekke kunstnere og samarbeidspartnere i Europa. Det har gitt oss en ny rolle i lokalmiljøet, sier James Moore.

Byutviklingsperspektiv

Internasjonale kunstnere møter lokale publikummere og lokale aktører. Østfold kulturutvikling – scenekunst har gjort flere prosjekter i Moss. Her har samarbeidet med byplanleggere gjort at det også har fått et byutviklingsperspektiv.

Se hva som skjer i Østfold

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close