I løpet av våren har vi vurdert 20 gode søknader om spilletid og økonomisk støtte til scenekunstutvikling i vårt Laboratorium! 

Laboratorium er en ordning som skaper vekstmuligheter for det lokale kulturlivet innenfor nyskapende og nyutviklet scenekunst. Ordningen er delt i to; Scratch og Residens, en grunnleggende og en noe mer omfattende ordning.

 

Scratch og Residens

Av de 20 søknadene som kom inn innen fristen, har vi plukket ut fire prosjekter som får starte fra Scratch. Disse prosjektene får én uke i salen, kr. 10.000 i utviklingsmidler, og mulighet til å få en kunstfaglig vurdering av arbeidet som er gjort i slutten av perioden:

Scratch

  • Stine Anette Figenschau Hemmingsen, med «Verdens viktigste jobb.»  Fra søknaden: Hvorfor opplever man at de som jobber på et sykehjem har så lav status? I «Verdens viktigste jobb» hylles damene bak pleier-uniformene. Stereotypiene og hierarkiene utforskes, og utøverne gjør et dypdykk i de forskjellige karakterene.
  • Nicola Minssen, med «The Unknown Knowns». Fra søknaden: With the interplay of projected and physical reality on stage we explore the contemporary human condition: how does a human being respond to a surrounding, where it is constantly forced to interact with a merged digital and physical reality?
  • Eline Øverby, med «Gutter og jenter sitter og venter».  Interaktiv teaterworkshop hvor utøverne sammen med barna utfordrer, definerer og setter spørsmålstegn ved gjeldende kjønnsstereotypier og normer. Hva er jentete og hva er guttete? Finnes det noe midt imellom?
  • Kaja Mærk Egeberg, med «LYRALYRA». «Verden er ved at gå under.» Fra søknaden: Hvis vi som art skal overleve er vi nødt til at komme os over børnesygdomme som racisme, egoisme og materialisme. Vi er nødt til at bevæge os samlet op på et højere bevidsthedsniveau.

Residens

Vi valgte ut ett prosjekt for Residens høsten 2019. Residens innebærer muligheten til å gå i dybden på et prosjekt eller deler av et prosjekt. Vi tilbyr fire uker i vår prøvesal og inntil kr. 50.000 i utviklingsmidler. Prosjektet får faglig oppfølging gjennom oppholdet etter avtale, og avsluttes med en arbeidsvisning.

  • Anders Tougaard, med «That light inside». Fra søknaden: «It is about borders. Borders between identities: Where does one identity end, and where does a new begin. Where does one body end, and where does a new begin. Physical borders: the difference between being inside and outside the cabin. And finally the border between fiction and reality.»

Neste søknadsfrist

Dersom du føler at dette er interessant for deg, så søk allerede nå. Neste søknadsfrist er 15. juni, og innebærer tid i vår prøvesal fra våren 2020.

Klikk her for å sende inn søknad om Scratch >>

Klikk her for å sende inn søknad om Residens >>

 

Se også:

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close