The Tall Ships Races Fredrikstad er nå enda en aktør som gir spilletid til unge Jypling-talenter etter Jypling-finalen i april! Ungdom som melder seg på UKM har mulighet til å få gullbillett direkte til finalen for Jypling som går av stabelen på St. Croix-huset 6. april. 

Jypling er Østfolds egen talentkonkurranse i samarbeid med UKM Østfold, Idyllfestivalen, Universal Music og SpareBank 1 Østfold Akershus.

– Jypling kårer sine egne vinnere, men vi ønsker i tillegg å gi to av finalistene, som ikke nødvendigvis er vinnerne, til å spille foran publikum under The Tall Ships Races Fredrikstad. Tall Ships er en regatta for ungdom, der alle skutene som er med må ha unge i alderen 15-25 år om bord. Det vil skje masse spennende for unge og vi ønsker derfor å gi lokale talenter en ekstra mulighet til å vise seg frem denne helgen, forteller Ingar Guttormsen, prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad.

– Vi har ikke lagt den endelige planen for hvor og når disse skal få spille ennå, men vi er ganske sikre på at det blir en gratis konsert for ungdom på Isegran. Det er gode muligheter for at en av Jypling-artistene får plass på samme scene, sier Åshild van Nuys, delprosjektleder for kulturprogrammet under The Tall Ships Races Fredrikstad.

Bli en del av Jypling gjennom UKM

Det er to måter å komme til Jypling-finalen på. Man kan enten være med i UKM og vinne «gullbillett» derfra, eller melde seg på Jypling direkte.

Alle ungdommer som melder seg på UKM vil bli vurdert for en «gullbillett» av det lokale fagpanelet. Da får du en unik mulighet til å gå direkte til Jypling-finalen på St. Croix-huset i Fredrikstad 6. april 2019. I tillegg har du muligheten for å gå videre til den regionale UKM-festivalen i Østfold som dette året holdes i Moss.

Artister kan også melde seg på JYPLING direkte. Artister som ønsker det kan også sende video eller lydfil med sin opptreden og en begrunnelse på hvorfor de skal velges ut til: jypling@idyllfestivalen.no. Fristen for å melde seg på direkte er 16. mars 2019.

I år kåres tre vinnere i Jypling. Førstepremien er singelkontrakt med verdens største plateselskap, Universal Music og spilletid på Idyllfestivalen i Fredrikstad sommeren 2019. Andrepremien er spilletid på Idyllfestivalen. I år kåres i tillegg en Utviklingspris. Denne prisen blir delt ut til en person/gruppe som har et tydelig talent, men som ikke er helt klar for scenen ennå. Premien er studiotid hos en produsent for videre utvikling. En jury plukker i tillegg ut to av finalistene til å få spille under The Tall Ships Races Fredrikstad.

Kravene for å delta i denne konkurransen er at opptreden må være laget og skrevet av deltageren selv. Deltakeren må være mellom 15 og 25 år.  Låten kan heller ikke være utgitt tidligere på noen som helst plattform. På nettsidene til JYPLING kan du lese mer om betingelsene og faktisk også melde deg på UKM!

The Tall Ships Races Fredrikstad er 11.-14. juli.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close