Ragnhild Heien Myntevik

Hun skal spille i korps og rer seng, på scenen. Ragnhild Heien Myntevik er Frid i «To kvinner rer en seng» og Silje i KORPS. 9. mars er det permeiere i Moss på «To kvinner rer en seng».

Ragnhild Heien Myntevik har blitt husvarm i K60 –  bygget på Værste i Fredrikstad. Hun er for tiden opptatt med Frid i «To kvinner rer en seng». Til høsten skifter hun fra forkle til uniform og fra Frid til Silje når KORPS skal på teaterscenen.
– Det er veldig hyggelig. Det hadde jeg ikke sett for meg.

Oppmerksomhet

Frid har hatt hennes oppmerksomhet i god stund og spesielt nå for tiden, noen dager før premieren. Til høsten er det Silje og KORPS som tar over. Hun smiler og tenker det er bra at det er en god stund til KORPS har premiere.
– Da rekker folk å glemme meg.

Et publikum

Ragnhild Heien Myntevik har ikke stått på en scene på en god stund. Hun ser frem til å spille foran et publikum.
– Jeg har gjort TV. Å stå på en scene er veldig gøy. Det er jo det som er jobben min og noe jeg elsker høyt. Kontakten med publikum er helt spesielt og noe jeg gleder meg mye til.

Over tid

Det har vært en god vei å gå med «To kvinner rer en seng», siden ideen kom høsten 2018.
– Stykket har blitt skrevet over tid og vi har vært involvert. Karakterene har utviklet seg gradvis. Jeg har blitt kjent med Frid etter hvert som stykket har blitt skrevet. Det er luksus, for ofte er det ikke sånn. Det var deilig å få en lang prosess, å få jobbe lenge med teksten, kna og være i fred i en Black Box og prøve ut ting.

Utvikle

Skuespillerne har hatt påvirkningskraft i å utvikle rollene.
– Det er jeg veldig takknemlig for, det har vært en del av de tingene som er spennende. Det er et nyskrevet stykke og da vet man ikke hvordan det blir på scenen. Vi må jo prøve ting. Vi har vært veldig aktive i prosessen med å skape karakterene. Det gir jo et helt annet eierforhold. Å få være med å påvirke ordlyd, hvordan snakker en 25 åring for eksempel, sånne ting har Geir hørt på. Man får en følelse av at dette ville hun sagt og dette ville hun ikke sagt. Det kommer på en måte ganske naturlig.

Veteraner

Rollen Frid har sider som Ragnhild kan relatere seg til og motstykket i forestillingen, den erfarne Eva, er heller ikke ukjent.
– Ja, jeg vil si jeg kjenner meg igjen i noen av sidene til Frid. Jeg har jobbet mye, ikke med folk som Eva, men jeg har hatt ekstrajobber hvor jeg har jobbet med mange forskjellige typer folk, mennesker som har vært veteraner, så kommer jeg inn som fersk, så den følelsen kjenner jeg på.

Fersk

Eva har jobbet som stuepike hele livet. Frid er jusstudent, tilkallingsvikar og fersk i faget med laken og putevar.
– Jeg kjenner på den følelsen av å bli pirket på og lure på om jeg gjør feil, gjør jeg det riktig, burde jeg gjort sånn, jobber jeg for sakte?

Servitør

Ragnhild har jobbet på hotell, ikke som stuepike riktignok, men som servitør, også på kafé. Det å småprate mens man egentlig gjør en mengde andre ting er en erfaring hun kjenner.
– Jeg kjenner meg også igjen i det at Frida tåler mye før hun klikker, at hun er ganske overbærende og tålmodig. Det tror jeg og håper i hvert fall, at jeg også er.

Komedie

Det er gnisninger og ikke akkurat solskinn i møtet mellom Frid og Eva. Men det er en komedie.
– Det at vi strekker det så langt er det som gjør det morsomt. Det strekkes mye lenger enn det gjør i det virkelige liv. Så er det en frekvens jeg ikke skal røpe, men som er lek og fantasi. Jeg gleder meg til vi kommer dit.

Trygt

Ragnhild Heien Myntevik og Hanne Dahle, som spiller Eva, kjenner hverandre fra tidligere. De har jobbet sammen ved to anledninger, blant annet i Mossespelet.
– Det er veldig trygt å kjenne hverandre fra før. Da har man et annet utgangspunkt. Vi ble nok valgt fordi regissøren, Geir Meum Olsen, tenkte at kjemien mellom oss passet. Det er veldig gøy å jobbe sammen med henne. Hun er veldig god på komedie, så jeg lærer en masse.

Univers

Til høsten går Ragnhild Heien Myntevik inne i et nytt univers, et univers av instrumenter og uniformer i KORPS, en verden hun ikke kan noe om, men setter pris på. Hun smiler og ser frem til å gå inn i verdenen til Knut Nærum.
– Knut Nærum er jo fantastisk. Jeg satte opp et stykke av ham da jeg jobbet i kulturskolen som teaterlærer. Jeg var skikkelig misunnelig på elevene mine som fikk lov å spille, fordi jeg hadde så lyst til å spille selv. Jeg tror jeg var en overivrig regissør. Derfor var det så gøy å få lov til å spille hans tekst i KORPS.

Se også:

Teatersjefen som vil scanne hjernen din

Dritt // LA MERDA og Uten navn til Heddadagene

Les mer om Scenekunst i Østfold kulturutviklin

Se alt vi har på programmet >>

 

 

 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close