Østfold fylkeskommune vil støtte unge mennesker som har utmerket seg innenfor kunst og kultur med stipendet Østfoldtalentet på kr. 50.000,-.
Stipendet er en påskjønnelse for innsats og inspirasjon til videre engasjement. Stipendet kan deles ut til enkeltpersoner, grupper eller lag i alderen 16-25 år, som bor i, er fra eller på annen måte har tilknytning til Østfold.
Fem unge talenter er nominert til Østfoldtalentet 2019. Vinneren blir presentert på Østfoldkonferansen i Quality Hotel Sarpsborg torsdag 17. januar.

Christine Bårreng Hansen, 23 år – klarinett
Sarpsborg

Christine Bårreng Hansen

 

Christine er en solid utøver og viser et spenn i uttrykk innenfor den klassiske tradisjonen. Hun holder et høyt nivå både på tekniske og musikalske ferdigheter. Christine har bakgrunn i korpsmiljøet i Sarpsborg og har i dag god kobling til Østfolds profesjonelle, klassiske miljø.
Hun satser seriøst og har høye mål. Hun gjennomfører både studier og sin utøvende virksomhet. Christine har hatt solistoppdrag for Det Norske Blaaseensemblet, Østfold symfoniorkester og for Kammerfest i Østfold. Christine er en del av European Chamber music Academi, noe som gir henne et europeisk nettverk og koblinger til utlandet. Christine har klare mål for prisen. Den skal brukes til videre undervisning og eventuelt instrumentkjøp.

 

 

Carl André Johansson 24 år – dans
Halden

Carl André Johansson (Foto: Espen Brække Grønberg)

Carl André en talentfull danser med sterk lokal forankring. Han har bidratt til økt aktivitet i dansemiljøet i Halden. Han har i tillegg vært aktiv som danser i hele Østfold og hans danseferdigheter er på et høyt, nasjonalt nivå. Carl André har et stort potensial med store utviklingsmuligheter.

 

 

Håvard Funderud, 24 år – musikk/gitar
Rygge

Håvard Funderud

Håvard er en dyktig gitarist i sjangeren jazz. Han går på masterstudium på Norges musikkhøgskole – Den komponerende musiker (The composing Musician – NoCoM), som er et samarbeide mellom Norges musikkhøgskole, Rytmisk Musikkonservatorium i København og Högskolan för scen och musik i Gøteborg. Håvard har vokst opp i Rygge og  har vært en aktiv del av musikklivet der. Håvard har deltatt i sentrale og viktige festivaler i Norge og han er opptatt av å ta sine prosjekter til Østfold. Håvard er en kreativ musiker med et høyt ferdighetsnivå og et stort utviklingspotensial.

 

 

Live Skullerud, 22år – dans
Fredrikstad

Live Skullerud

Live er en allsidig og begavet dansekunstner fra Fredrikstad. Hun har en fantastisk formidlingsevne og et ønske om å gjøre dansen mer synlig og tilgjengelig for et bredt publikum. Hun vil også bidra til å utvikle og styrke det profesjonelle dansemiljøet i regionen. Live har etter endt utdanning i juni 2018 gjort seg bemerket flere steder i Østfold, både i egne og andres prosjekter. Live vil være en god ambassadør for dans i Østfold.

 

 

Marietha Chopra Helgesen, 23 år – filmproduksjon
Hobøl/Knapstad

Marietha Chopra Helgesen

Hennes animerte kortfilm «Kjære Marietha», makter på mesterlig vis å formidle optimisme, ukuelig pågangsmot og fremtidshåp, tross et sterkt personlig utgangspunkt (tragisk ulykke med katastrofale følger under en skoletur i 10. klasse). Hennes budskap vil ha resonans og vekke inspirasjon og engasjement blant unge.  En påskjønnelse med en pris som denne vil utvilsomt styrke hennes selvtillit og motivasjon for formidling av andre historier hun besitter eller tenker ut.

 

 

Se hva som skjer i Østfold

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close