Bokåret 2019 markerer 500 – årsjubileet for den første, norske, trykte boken. Regjeringen har tildelt 30 millioner kroner til prosjektet. De 30 millioner kronene skal gå til bibliotek og andre institusjoner som formidler leseglede.

De to første norske, trykte bøkene var Missale Nidrosiense, en messebok for Norge og Bravarium Nidrosiense, en håndbok i liturgiske seremonier for prester, trykket i 1519. 500 år senere feires dette med et bokår.

Finansieres

 


De tildelte midlene finansieres gjennom spilloverskudd fra Norsk tipping, og skal forvaltes av Nasjonalbiblioteket. 500 bibliotek skal få midler til «500 arrangementer i Bokåret 2019. Alle bibliotekene i Østfold har egne arrangement i Bokåret. Fylkesbiblioteksjef Anne Berit Brandvold trekker frem samarbeidet i kommunene i Indre Østfold.

Spesielt

 

– Det er spesielt at kommunene i Indre Østfold har gått sammen om et felles program, påpeker Brandvold .

Markere

15 millioner av de tildelte midlene går til folke- og fylkesbibliotek over heile landet. 12 12 millioner går til leseorganisasjoner, litteraturinstitusjoner og andre som ønsker å markere Bokåret 2019.

Interesse

– Formålet er å skape leseglede, og interesse for boka og litteraturen. Det er lagt stor vekt på norsk litteratur i Bokåret, og det er skikkelig målbåret. Bibliotekene i Østfold har mange ulike arrangement i Bokåret, arrangement som allerede har blitt arrangert og nye arrangement som kommer gjennom hele året, sier Brandvold.

Leseglede

 


 De siste årene har bibliotekene blitt utviklet som debatt- og litteraturhus gjennom den nasjonale bibliotekstrategien. I strategiperioden har bibliotekene fått støtte til å utvikle seg til å bli gode møteplasser med flere arrangement og aktiviteter for brukerne. I Bokåret 2019 er det leseglede og litteraturformidling som skal stå i sentrum.

Sjekk nettsidene til det lokale biblioteket for arrangement i Bokåret.
Sats på bibliotekene

Bokåret 2019: skolebibliotekene og samfunnsøkonomi

Oversikt over alle bibliotek i Østfold

Se hva som skjer i Østfold

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close