Anne Marie Ottersen spiller i teaterforestillingen Uten navn. Foto: Trine Sirnes

Anne Marie Ottersen spiller i teaterforestillingen Uten navn. Foto: Trine Sirnes

Teaterviter og kritiker Ilene Sørbøe har kåret Østfold kulturutvikling og Kulturdråpens samarbeidsproduksjon Uten navn til en av årets beste kulturopplevelser i Morgenbladet.

Morgenbladet kårer hvert år «årets beste kulturopplevelser», det vil si hva Morgenbladets kritikere likte å se, lese og lytte til i 2018. Ilene Sørbøe, kritiker, teaterviter og jurymedlem i Hedda-juryen, hadde dette å si om sin kåring av Uten navn som en av årets beste kulturopplevelser:

Teater er fantastisk når det synliggjør stemmer og historier som ofte havner i skyggen. I Uten navn spiller og forteller fire skuespillere historiene til rusavhengiges pårørende. Skillet mellom teaterrommet og verden for øvrig viskes ut i en viktig, varm og respektfull forestilling som fester seg i publikums minne.

Stolt og glad

Debuterende teaterprodusent og leder for Kulturdråpen, Monica Leander er stolt og glad for utnevnelsen, og sier i en uttalelse:

Dette er utrolig gledelig og en enorm anerkjennelse! Vi har fått jobbe med noen av Norges aller beste scenekunstnere, og det har vært så utrolig givende og gøy. Stolt!

For tiden turnerer forestillingen på selveste Nationaltheatret, der den spiller fem ganger i løpet av desember. Alle forestillingene ble utsolgt i løpet av noen få dager.

Monica Leander smiler mellom skuespillerne i Uten navn Gine Cornelia Pedersen, Anne Marie Ottersen og Nils Jørgen Kaalstad. Foto: Trine Sirnes

Monica Leander smiler mellom skuespillerne i Uten navn; Gine Cornelia Pedersen, Anne Marie Ottersen og Nils Jørgen Kaalstad. Foto: Trine Sirnes

Samfunnsansvar

Forestillingen er et av elementene i rekken av produksjoner, turneer og konserter i regi av Østfold kulturutvikling og Kulturdråpen som tar sitt samfunnsansvar ovenfor utsatte grupper på alvor. I mange år har Leander ledet en turnéordning der innsatte i fengsler og beboere på rusinstitusjoner har fått høre det ypperste innen musikk. De har også blant annet fått oppleve forløsende skriveverksteder med Brageprisvinnende forfatter Monica Isakstuen, og delta på DJ-verksted med Oh Mama! Crew.

Dråpekonsert

Dråpekonserten er en veldedighetskonsert der overskuddet har gått til videre arbeid med kulturopplevelser for samfunnets utsatte grupper. Konserten  har vært et høydepunkt i Fredrikstad i mange år, og settes opp på nytt i 2019, denne gangen på Valentines-dagen 14. februar. Billetter kan kjøpes her >>

 

Se også:

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close