Påmeldingen til DUS-festivalen 2021 er i gang! Frist 15.april 2020

Den unge scenen (DUS) er et landsdekkende prosjekt som jobber for å heve nivået på ungdomsteater i Norge. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster og konsepter for ungdom som fremføres av ungdom. DUS ble opprettet i 2004, og Det Norske Teateret er nå i gang med den åttende prosjektrunden, der Østfold Internasjonale Teater er arrangør av den regionale festivalen i Østfold. 

Ungdom i alderen 13 til 19 år lager forestillinger basert på nyskrevne tekster eller konsepter laget for aldersgruppa. Ca 80 ungdomsgrupper fordelt over hele landet lager forestillinger av tekstene i hver runde. Det arrangeres festivaler i alle deltakende regioner og en landsdekkende festival på Det Norske Teatret i Oslo for utvalgte grupper.  

Siden oppstarten har DUS fått fram 42 nye tekster og konsepter innenfor scenekunstsjangeren. 

DUS lager stadig nye forbindelser i det norske kulturlandskapet: mellom profesjonelle forfattere og ungdom, mellom ungdomsgrupper, teaterkunstnere og teaterinstitusjoner. I regionene som deltar, er det nå nye nettverk der ungdom møter ungdom, og der voksne som jobber med ungdomsteater har et miljø. I Norge satser vi på at vi er DUS, og sier DUSkriver, DUSpiller og DUSer.  

Norge har fått en ny arena for ungdomsdramatikk: DUS – Den unge scenen. 

De regionale DUS-festivalene arrangeres i to-års-sykluser. I 2019 ble det avholdt tolv regionale festivaler. Hver runde avsluttes med en landsdekkende festival på Det Norske Teatret i Oslo. Neste DUS-festival er i 2021.  

Hvordan kan din teatergruppe bli med på DUS 

Påmeldingen til DUS-festivalen 2021 har frist 15.april 2020.

Vil du ha informasjon om hvordan du kan melde din teatergruppe på neste DUS-festival som går av stabelen i 2021? Ta kontakt med Anneli Sollie anneliso@ostfoldfk.no 

Vil du ha informasjon om hva som skjer på teatret – meld deg på nyhetsbrevet vårt her >>  

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close