Tiril Pharo og Isak Anderssen startet utviklingen av den kritikerroste forestillingen Hurrahølet gjennom Scratch-ordningen i Østfold kulturutvikling. Foto: Erik Eriksen

Tiril Pharo og Isak Anderssen startet utviklingen av den kritikerroste forestillingen Hurrahølet gjennom Scratch-ordningen i Østfold kulturutvikling. Foto: Erik Eriksen

Søknadsfristen for å søke på Østfold kulturutviklings Laboratoriemidler er endret til 15. desember. Denne endringen er gjort for å bedre kunstnernes muligheter for å søke på midler fra andre støtteordninger.

– Vi tilpasser oss kunstnerens søknadssyklus. Vår tidligere søknadsfrist lå litt for tett opp til andre søknadsfrister. Det ble for liten tid fra kunstnere fikk svar fra oss til de kunne søke andre ordninger. Nå får vi også bedre tid til å gå gjennom våre søknader skikkelig, sier teatersjef Thomas Østgaard i Østfold kulturutvikling scenekunst.

Standardisert

I tillegg til bedre søknadsfrister er søknadskjemaet for Scratch og residens standardisert.
– Dette er gjort for å tilpasse vårt søknadsskjema andre søkeportaler. Nå får kunstnere svar fra oss og kan implementere søknaden i andre søknader, forteller Thomas Østgaard.

Vekstmuligheter

Østfold kulturutvikling jobber med å skape vekstmuligheter for det lokale kulturlivet og derfor har vi etablert en ordning for å hjelpe deg som kunstner frem med dine produksjonsideer. Denne ordningen kaller vi LABORATORIUM.

Delt i to

Ordningen er delt i to; SCRATCH og RESIDENS – en grunnleggende og en noe mer omfattende ordning. Søknadsfrist for Laboratorium-midler er 15. desember for høsthalvåret og 15. juni for våren.
Scratch-ordningen vil  fange de gode ideene, og gir profesjonelle og semi-profesjonelle scenekunstnere mulighet til å prøve ut en scenisk idé og utvikle nytt scenekunstmateriale. Østfold kulturutvikling tilbyr en ukes prøvetid i teatersalen i K60, kr 10.000,- i utviklingsmidler, og en mulighet til å få en faglig vurdering av arbeidet som er gjort i slutten av Scratch-periode.

Videreutvikle

Har du et godt manus og en kunstnerisk idé som du ønsker å videreutvikle, men trenger mer tid og ressurser til å ta den kunstneriske ideen frem til mål? Gjennom Residens-ordningen tilbyr Østfold kulturutvikling fire ukers prøvetid i produksjonsscenen K60, og inntil kr 50.000,- i utviklingsmidler.

Se også:

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close