Har du lyst til å lede meningsfylte samtaler med bøker som utgangspunkt? Østfold fylkesbibliotek ønsker velkommen til kurs om «Shared reading» i Fredrikstad! Dette blir et 3-dagers helgekurs, fra og med fredag den 15. mars, lørdag den 16. mars og til og med søndag den 17. mars. Kurset vil vare 6 timer pr dag.

Sted: Våre egne kurslokaler K-60, adresse Dokka 3 A, 1671 Kråkerøy.
Oppstart: Fredag 15. mars kl 09.00.
Pris: kr 3 000 pr deltaker fra Østfoldbibliotekene, inkludert lunsj, frukt og kaffe hver dag.
(Vanlig pris er 8 500 kroner for hele kurset.) Påmelding er bindende.

Meld deg på her >>

Kjernen i «Shared Reading» er tanken om at skjønnlitteratur kan bringe mennesker sammen og åpne opp for nye tanker. Å lese behøver ikke være noe man gjør alene, tvert imot kan litteraturen være et samlingspunkt hvor vi møtes og blir klokere på oss selv, teksten og hverandre. Det handler om gleden ved å lese, og ved å dele opplevelsen av en tekst i et trygt og vennlig fellesskap. Et folkebibliotek vil være en ypperlig arena for Shared reading. Les mer om Shared Reading.

Målgrupper for «Shared reading»: Alle mennesker kan delta i boksamtaler. I regi av folkebibliotek kan en likevel se for seg særlig aktuelle målgrupper, som for eksempel mennesker med innvandrerbakgrunn, de som ellers går i språkkafeer, ungdom og ellers alle mennesker som trenger å møte andre til trygge samtaler. Det gjør ingenting om gruppene er sammensatte av mennesker med helt ulik bakgrunn.

Målgrupper for dette kurset: Ansatte i folkebibliotek og skolebibliotek. Kurset passer for alle som har en stor kjærlighet til litteratur og er opptatt av menneskers vekst.

I løpet av kurset vil du blant annet lære om:
• hva som kjennetegner Shared Reading-metoden, og om The Reader Organisation og bakgrunnen for metoden
• valg og forberedelse av tekst
• høytlesningen; funksjon og teknikker
• hvordan bli bevisst rollen din som leseleder og gruppeleder
• hvordan komme i gang med grupper
• «Leserne» og nettverket av lesegruppeledere i Norge og tilbudet etter kurset
Du kommer til å få oppleve Shared Reading i praksis og gjøre øvelser og oppgaver som forbereder deg på rollen som leseleder.

Om kursholderne
Thor Magnus Tangerås underviser på Høyskolen Kristiania. Han har tatt en doktorgrad om hvordan lesing av skjønnlitteratur kan forandre liv, og er med i et skandinavisk forskningsprosjekt om Shared Reading.
Linda Schade Andersen er utdannet bibliotekar og jobber i Seksjon for helseinformasjon/Pasientbiblioteket på Ullevål sykehus. Hun har holdt lesegrupper etter Shared Reading-metoden for pasienter og pårørende siden 2015.
Begge er sertifiserte kursholdere fra The Reader Organisation.
Antall plasser er begrenset, så vær gjerne tidlig ute med påmelding. Bindende påmelding innen 25. februar. Velkommen til kurs!
Kontaktperson: Mona Ekelund moneke@ostfoldfk.no mobil 91 80 78 47

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close