Ser du for deg noen av elevene dine på en scene i engasjert samtale med en forfatter mens resten av skolen/klassen interessert følger med? Vi inviterer til seminar om elevbokbad. Her får du lære hvordan du kan gjøre elevene til gode bokbadere!

Foto. Geir Dokken

Forfatterbesøk i skolen er populært og inspirerende. Slike besøk er ressurskrevende, og det er viktig å få mest mulig ut av dem. Et forfatterbesøk bør helst generere lesning og skape engasjement rundt tekstene. Elevenes arbeid i forkant er derfor minst like viktige som selve besøket. Et elevbokbad vil ivareta både målet om gode forberedelser i forkant, samt en lærerik og inspirerende gjennomføring av selve forfatterbesøket!

Vilde Kamfjord og Pål Brekke Indregard har utarbeidet en metodikk for elevbokbad. Metodikken bygger en effektiv bro fra elev til forfatter og tekst og innebærer at elevene leser, forbereder seg til og selv leder bokbadsamtalen. Metodikken involverer alle elevene, også de som ikke skal sitte på scenen i bokbaderrollen. Den utfordrer elevene ved å kreve nye måter å lese en tekst på, og den viser hvilke valg man står ovenfor når spørsmål til forfatteren skal formuleres.  Ønsker din skole å gjøre elevene i stand til selv å intervjue forfattere som er på besøk, så meld dere på!

Deltakerne bør på forhånd ha lest boken «Discosatan» av Vera Micaelsen. Denne vil være utgangspunkt for det praktiske arbeidet på kurset.

Tid:     Torsdag den 6. desember

Sted:   Hotel Quality, Grålum

Pris:     kr 600, – pr deltaker

 

Program for dagen:

08.30 – 09.00 Registrering, kaffe og te
09.00 – 11.30 Seminar
11.30 – 12.30 Lunsj
12.30 – 14.00 Seminar
14.00 – 14.15 Pause
14.15 – 15.15 Seminar
15.15 – 15.30 Oppsummering

 

For mer informasjon kontakt moneke@ostfoldfk.no eller mobil 91 80 79 47

NB! Begrenset antall plasser! Påmelding er bindende. Frist 30. november Meld deg på her >>

Se også:

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close