Mai Ida Synnes Haakafoss og Thorstein Olaussen.

I anledning av den kommende premieren av teaterstykket Uten navn, som baserer seg på ekte historier fra pårørende og rusavhengige, har Mai Ida Synnes Haakafoss og Thorstein Olaussen fra Pårørendesenteret i Fredrikstad delt sine tanker og erfaringer rundt rusproblematikken.

Skyld. Skam. Sorg. Frykt. Maktesløshet. Temaer som dukker opp i nesten alle samtaler med familier vi møter på Pårørendesenteret. Familier som kjemper og håper for menneskene de elsker, mot en fiende som stadig antar nye former og tar den avhengige i sin besittelse. Rusen.

 

Vi sier at pårørende er superhelter, forkledd som helt vanlige folk. For mange henter frem uante krefter for å hjelpe den de er glad i, og gjør ting de aldri hadde sett for seg at de ville komme til å gjøre. Hvis de slipper taket, har de prøvd alt og mere til. Veldig mange sier at de føler seg ensomme i det de opplever, og for noen er det vanskelig å beskrive det de bærer på.

 

Det å gjenkjenne oss selv i andre, kan minske ensomhetsfølelsen. Det kan skje gjennom møter med andre som går gjennom noe av det samme, eller gjennom kulturen, ved å se film eller oppleve teater. Kulturen kan derved hjelpe oss til å forstå og akseptere egne følelser og reaksjoner.

 

Virkelighetens historier slutter aldri å røre ved oss. Vi lagrer dem i en journal, men også i hjertet.

Vi gleder oss derfor over at så mange historier fra pårørende til rusavhengige har blitt samlet inn og får danne et bakteppe for teaterforestillingen vi nå får se.

 

Mai Ida Synnes Haakafoss og Thorstein Olaussen, Pårørendesenteret i Fredrikstad.

Se også:

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close