«Jeg synger din sang, min venn». Musikalsk innslag ved Anine Kruse Skatrud, Benedikte Kruse, Nina Mortvedt og Lars Andreas Aspesæter.

 

131 rektorer, kulturkontakter og elever møtte opp til Kreativ Arena på Litteraturhuset i Fredrikstad. Dagens tema var kobling av kunst og skole, og bød på programposter med både musikk, litteratur og film. For ikke å glemme de viktige signalene fra Andreas Schleicher, OECDs direktør for Education and Skills – der han påpeker viktigheten av kunst, kultur og kreativitet i fremtidens yrker.

Elin Tvete åpnet dagen

Leder av opplæringskomiteen i Østfold fylkeskommune, Elin Tvete, åpnet Kreativ Arena 2018.
– Jeg synes er flott er at Den kulturelle skolesekken er noe for alle, og når alle, i Norge. Dette gjelder uavhengig av bosted, økonomiske forutsetninger, sosial eller religiøs bakgrunn. Kultur er noe som omgir oss hele tiden og kunst er på mange måter inngangsbilletter til denne kulturen. Noen ganger kan kunst samle oss og si noe om hvem vi er, hva vi har vært og hvor vi kommer fra. Det kan si noe om delte verdier og en felles historie.  Men kunst skal også provosere. Kanskje til og med skape engasjerte og noen ganger splittende diskusjoner. I sosiale medier snakker vi langt oftere med mennesker som mener det samme som oss, og mange liker kanskje dårlig å bli utfordret. Kanskje glipper det store bildet av syne?
Hun avduket også tematikken for neste års kulturelle skolesekk i Østfold, nemlig psykisk helse.

Koble kunst og skole

Hanne Løkka og Diane Fisher-Naylor snakket engasjerende om hvordan man kan bruke kunst og kultur for å møte faglige og sosiale utfordringer i grunnskolen. Her fikk alle en innføring i pilotprosjektet «Kultur for læring» og «Kreativt Partnerskap». Fisher-Naylor viste også et videoinnslag av Andreas Schleicher, OECDs direktør for Education and Skills – der han påpeker viktigheten av kunst, kultur og kreativitet i fremtidens yrker. Han nevnte at mange yrker som i dag baserer seg på realfag i fremtiden vil kunne utføres av roboter, men at den kreative evnen hos mennesket ikke kan erstattes av artificial intelligence, og at det er nettopp derfor vi bør fremheve kunst og kultur i skolen.

Smaksprøver på film, musikk og litteratur

Dagen inneholdt også smakebiter fra flere forskjellige kunstneriske uttrykk. Anine Kruse Skatrud, Benedikte Kruse, Nina Mortvedt og Lars Andreas Aspesæter serverte musikk fra forskjellige verdensdeler i «Jeg synger din sang, min venn». Teamet bak «Reconstructing Utøya» fortalte om prosessen og tankene om å formidle det sterke budskapet til skoleelever. Pål Brekke indregaard presenterte sitt opplegg for bokbad, der det er elevene som intervjuer utvalgte forfattere.

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close