Anne Marie Ottersen (Foto: Trine Sirnes)

Det er prøver på «Uten navn –  å miste sine nærmeste» i St. Croix – huset. Det nærmer seg premiere. Det er hektiske forberedelser i lokalene.

Anne Marie Ottersen er en av skuespillerne i «Uten navn – å miste sine nærmeste». Hun er full av lovord om stykket og de hun jobber sammen med.

– Det er veldig spennende. Våre roller er jo bygget på virkelige personer og virkelige historier. Det har vært gripende og det har gått veldig inn på oss i perioder.

Følelsene

Uten navn er basert på intervjuer med familie og venner av rusavhengige og av rusavhengige. Det er stor forskjell på det å lese intervjuene og det å gå inn i dem. Anne Marie Ottersen har kjent på følelsene av å gå inn i disse tekstene.
– Jeg har en monolog, og mens jeg jobbet med den, slo det meg plutselig at dette er noe en ekte person har opplevd. Det er smertefullt å kjenne på.

Allmenngyldig

Selv om lyset sjelden trer frem i disse historiene, er det der.
– Det er tøffe ting disse folkene har gått gjennom, men vi er opptatt av at det skal være allmenngyldig. Det er veldig sterkt stoff. Men vi dyrker ikke det triste. Det er lys og kjærlighet. Vi gjør det så lett vi kan, men budskapet kommer likevel frem. Alle mennesker kjenner på tap, savn, uro, smerte, glede, alle de menneskelige følelsene. Det håper vi at vi får frem i dette stykket. Det er stor kjærlighet i alle disse historiene.

Opphører

I rommet er også de andre skuespillerne, Alfred Ekker Strande, Gine Cornelia Pedersen, Nils Jørgen «Jøgge» Kaalstad og regissør Mattis Herman Nyquist. Anne Marie Ottersen har ikke arbeidet med dem tidligere, men er full av beundring og glede over samarbeidet.
– For meg som er den eldste er det kjempehyggelig å få lov å jobbe med yngre folk. Alder opphører på en måte i en slik gruppe. Skuespillere som jobber sammen blir en slags familie.

Lovord

Hun trekker frem hver og en av dem og er full av lovord.
– Alfred er jo bare 19 år. Han er helt fantastisk, jeg er utrolig imponert. Det var veldig moro for meg å møte «Jøgge» som jeg har sett mange ganger og beundret. Jeg synes han er en utrolig god skuespiller. Så møtte jeg Gine Cornelia Pedersen som spiller i «Ung og Lovende» og det rare er at hun i «Ung og lovende» spiller datteren til min mann.

Roser

Hun roser også lyd og lystekniker, produsent Monica Leander og regissør Mattis Herman Nyquist.
– Monica har organisert alt sammen, hun er mild og rolig og legger alt på plass. Mattis kjenner jeg fra Nationaltheatret. Han er virkelig flink. Nå roser jeg folk opp i skyene, men det er faktisk ingen overdrivelse, det er helt sant.

 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close