Bøker i et bibliotek. Foto: Alireza Attari / Unsplash

Bøker i et bibliotek. Foto: Alireza Attari / Unsplash

Statsbudsjettsforslaget 2019 viser at regjeringen satser på arrangement og tiltak i forbindelse med Bokåret 2019. Fylkesbiblioteket i Østfold har allerede søkt om midler til et prosjekt for Bokåret 2019 som omhandler økt leselyst blant voksne.

Til Bokåret 2019 har regjeringa tildelt 10 millioner ekstra til barne- og ungdomslitteratur. De bruker også 30 millioner kroner av spillemidlene til Nasjonalbiblioteket for å styrke litteraturformidling i bibliotekene og andre institusjoner som fremmer leselyst og leseglede, skriver regjereringen i en pressemelding 8. oktober.

Fylkesbiblioteket i Østfold har søkt om midler til økt leselyst

Anne Berit Brandvold, Fylkesbiblioteksjef i Østfold kulturutvikling, forteller at Fylkesbiblioteket i Østfold har søkt om midler til en helårlig turnémeny til bibliotekene Bokåret 2019. Målet er å øke utlånet i Østfolds folkebibliotek, og inspirere til leselyst blant voksne.

– Det handler ikke bare om å motivere de som allerede elsker bøker til å besøke biblioteket, sier Brandvold. – Vi vil jobbe med å finne ut hva som kan få folk som sjelden eller aldri oppsøker bibliotekene til å komme til oss. Fylkesbiblioteket ser frem til å markere Bokåret 2019 sammen med alle de flotte bibliotekene vi har i Østfold! Vårt mål er at alle østfoldinger skal få muligheten til å delta, fortsetter hun med et smil.

 

 

Fylkesbiblioteksjef Anne Berit Brandvold. Foto: Morten Brunslid

Fylkesbiblioteksjef Anne Berit Brandvold. Foto: Morten Brunslid

 

Se også:

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close