Studio Cité: Walking the line, av kunstneren og koreografen Benjamin Vandewalle, vil prege bybildet i Moss under NonStopfestivalen. Foto: Dario Prinari

Studio Cité: Walking the line, av kunstneren og koreografen Benjamin Vandewalle, vil prege bybildet i Moss under NonStopfestivalen. Foto: Dario Prinari

Østfold kulturutvikling  bidrar med fire forestillinger og en norgespremiere under årets NonStopfestival i Moss. Søndag 16. september ble festivalen åpnet i Fugleberget på Kirkeparken videregående. I Black Box på Kirkeparken videregående skole var det denne kvelden også norgespremiere på DRITT//LA MERDA, med Helga Guren i hovedrollen.

 

Helga Guren i Dritt // LA MERDA. Foto: Trine Sirnes

Helga Guren i Dritt // LA MERDA. Foto: Trine Sirnes

 

Bybildet

I tillegg til DRITT//LA MERDA vil Østfold kulturutvikling sette sitt preg på bybildet med «The Reception», «Studio Cité: Walking the Line» og «Building conversation». «Inclusion Rider» er en fagdag om interseksjonalitet, inclusion rider og mangfold i teateret.
Utover dette er programmet spekket med opplevelser, i alt 41 forestillinger i løpet av syv dager.
Her ser du hele programmet.

14.gang

Nonstop festivalenl arrangeres i år for 14. gang. Geir Meum Olsen har vært involvert i teaterfestivalen fra den startet.

Geir Meum Olsen - foto Morten Brunslid

Geir Meum Olsen – foto Morten Brunslid

– 14. gang er helt utrolig. Den opprinnelige ideen var å ha teater, nesten bokstavelig, døgnet rundt. Vi begynte med frokostforestillinger på Røed gård, så gikk det hele dagen og helt til natten. Dette ble rett og slett for dyrt, påpeker Geir Meum Olsen.

Revlingen

I de tidligste årene var det Terje Viken forestillingene på Revlingen.
– De som var på disse forestillingene synes det var fantastisk. Men det ble i lengden rett og slett for dyrt for oss. Det innebærer mye å ha 15 – 20 prosjekter på en helg og i tillegg skal frakte mennesker ut på en øy, forteller Geir Meum Olsen.

Høydepunkt

Gjennom alle disse årene har det vært utallige forestillinger, noen godt besøkte andre med mindre interesse. Et av høydepunktene for Geir Meum Olsen er en forestilling med Per Kristian Ellefsen, i trappehuset på Amfisenteret.
– Det var en annerledes og stor opplevelse. Ellefsen gjorde deler av Elling på en avsats i trappen og publikum sto oppover trappene, forteller Meum Olsen

Strippet ned

I år er Nonstop festivalen strippet ned. Parkteatret og Samfunnssalen pusses opp.
– Vi må belage oss på salen med plass til rundt 100 publikummere. Vi har søkt opplevelsene og det spektakulære i andre ting. Jeg håper vi har klart det, forteller Meum Olsen.

Fagdag

Fagdagen, med «Inclusion rider» er noe Geir Meum Olsen ser frem til.
– Dette synes jeg er veldig bra. Skal Nonstop ha en virkelig fremtid, trenger den fagdager.

Disse deltar på fagdagen Inclusion Rider: Fra venstre øverst: Camara Christina Lundestad Joof / Fotograf: Siren Høyland, Jade Francis Haj / Fotograf: Privat, Janne Bromseth / Fotograf: Privat, Elin Grinaker / Fotograf: Jonas Jeremiassen Tomter, Lisa Lie / Fotograf: Thomas Olsen, Iselin Shumba / Fotograf: Øyvind Eide, Morten Johansen / Fotograf: Privat, Kjersti Horn / Fotograf: Marte Garmann

Disse deltar på fagdagen Inclusion Rider: Fra venstre øverst: Camara Christina Lundestad Joof / Fotograf: Siren Høyland, Jade Francis Haj / Fotograf: Privat, Janne Bromseth / Fotograf: Privat, Elin Grinaker / Fotograf: Jonas Jeremiassen Tomter, Lisa Lie / Fotograf: Thomas Olsen, Iselin Shumba / Fotograf: Øyvind Eide, Morten Johansen / Fotograf: Privat, Kjersti Horn / Fotograf: Marte Garmann

.

 

 

 

 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close