Elevene i Østfold har i sommer lest mer enn 75 000 bøker, fordelt på 8 453 628 sider.

Det er en økning på 15 prosent i forhold til i fjor.
– Sammenliknet med barn i andre fylker er Østfold faktisk blant de fem beste fylkene. Det er positive nyheter for et fylke som ellers kommer dårlig ut på statistikker som måler leseferdigheter og utdanning, sier Mona Ekelund, bibliotekrådgiver i Østfold kulturutvikling.

Over 7000 elever i Østfold har deltatt i årets Sommerles.

1.1 million bøker

Gjennom de siste årene har folkebibliotekene i Norge arrangert en sommerleseaksjon for barn fra 1. til 7. klasse. Alle fylkene og 370 kommuner er med på denne leseaksjonen. I år er det lest over 1,1 million bøker i hele landet

Eventyr

 

Sommerferien er lang, og de fleste opplever dager da det ikke er så mye å finne på. Da er det godt å ha en spennende bok der man blir tatt med ut på eventyr, og der alt kan skje. Det viser seg at mange barn synes sommeren er en fin tid å lese bøker.

Glede og nytte


 – Å få både i pose og sekk er attraktivt. Kan man oppleve glede og nytte samtidig, er det storveies. Barnebøker gir nettopp denne dobbeltgevinsten. Leser barn bøker, opplever de spenning, glede og humor, samtidig som de lærer mye om seg selv og omverdenen og opparbeider seg viktige leseferdigheter, sier Mona Ekelund.

Premier


 Bibliotekene har bøker til alle uansett alder og leseferdigheter, og bibliotekarene tilbyr leseforslag til alle som spør. Valgmulighetene i dag har aldri vært større, det finnes bøker for enhver lyst og smak. Barn som deltar får dessuten premier underveis i leseløpet på biblioteket. Og lesingen bærer frukter.
– Lærere melder tilbake at mange elever har bedret leseferdighetene sine i løpet av sommermånedene. Og mange elever har kunnet vende tilbake til skolebenken med lange lister av leste bøker sammen med nyerfart leseglede, forteller Mona Ekelund.

Antall bøker lest i Østfold, fordelt på bibliotek.

Østfold totalt:  76500

Sarpsborg bibliotek: 9593 –  Spydeberg bibliotek: 1339 –  Marker bibliotek:  4432  –  Trøgstad bibliotek: 2066
Rygge bibliotek: 2646 – Askim bibliotek: 7417 – Fredrikstad bibliotek, inkludert filialene Onsøy og Østsiden: 14 806
Hobøl bibliotek: 1973 –  Våler bibliotek: 659  – Råde bibliotek: 1927 –   Eidsberg bibliotek: 2016 – Skiptvet bibliotek: 2316
Moss bibliotek: 12101 –  Rakkestad bibliotek: 983 – Halden bibliotek: 9761 – Hvaler bibliotek: 632
Aremark bibliotek: 1476 –  Rømskog bibliotek: 357

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close