Elever ved Kirkeparken videregående skole var deltakere under Building Conversations

Elever fra musikk, dans og dramalinjen ved Kirkeparken videregående skole var deltakere i kunstprosjektet Building conversations.

– Det var fint, vi diskuterte løsninger i stedet for å bare diskutere med hverandre. Det ble skapt et rom hvor det var trygt, vi fikk tillit til de som var der og det var mulig å ha en konflikt som vi ikke tok med oss videre, forteller Hulda Hasselbo Bjerke, elev ved Kirkeparken videregående skole.

 

Hulda Hallsebo Bjerke og Serena Bere synes Building Conversations var en fin måte å tilnærme seg en konflikt på.

Building Conversation er en del av NonStop festivalen. I dette kunstprosjektet ser man på samtalen som et kunstverk, en performance. Samtalene gjennomføres av og med publikum. Publikum blir invitert til å utforske hvordan vi snakker og forholder oss til hverandre gjennom samtaleteknikker som er inspirert av ulike kulturer og filosofiske retninger.
Building Conversation er et kollektivt prosjekt som er et initiativ av scenekunstner Lotte van den Berg. Den belgiske kunstneren Peter Aers er kunstnerisk leder for gjennomføringen i Moss,

 

Peter Aers fortalte om Building Conversations til elevene.

Tre grupper

Deltakerne under Building Conversation ble delt inn i tre grupper, hver med sitt tema.
Agnostisk samtale, tingenes parlament og samtale uten ord. Hulda Hasselbo Bjerke og Serena Bere var med i en gruppe som valgte Agnostisk samtale. De var alt annet enn forberedt på hva de skulle være med på.
– Hva skal vi gjøre? Hva er hensikten? Vi trodde vi kanskje skulle snakke om dans på en eller annen måte, siden det er det vi driver med, forteller Serena.

Stemmerett

Oppgaven gruppen valgte handlet stemmerett. Burde det innføres et slag sertifikat for å stemme, etter et kurs man måtte bestå for å få mulighet til å stemme, eller skulle det være fritt frem for alle over 18 år å stemme. De ble delt i to, hver gruppe skulle argumentere for sitt syn, uavhengig om hva de personlig mente om temaet.
–  Det var helt svart hvitt og det var sterke meninger. Vi måtte finne argumenter for noe vi ikke mente. Det satte ting i perspektiv og gir mange muligheter. Det ga mening, sier Hulda.

Saklig

– Vi hørte mer på hverandre, uten å ta argumentene til oss personlig. Det ble saklig, sier Serena.
Hulda var enig.
– Det er en fin måte å løse konflikter på. Vi diskuterte der i rommet, etterpå var vi ferdig med det.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close