Fra venstre øverst: Camara Christina Lundestad Joof / Fotograf: Siren Høyland, Jade Francis Haj / Fotograf: Privat, Janne Bromseth / Fotograf: Privat, Elin Grinaker / Fotograf: Jonas Jeremiassen Tomter, Lisa Lie / Fotograf: Thomas Olsen, Iselin Shumba / Fotograf: Øyvind Eide, Morten Johansen / Fotograf: Privat, Kjersti Horn / Fotograf: Marte Garmann

 

Bli bedre kjent med paneldeltagerne i «Inclusion rider»

Østfold kulturutvikling og NonStopfestivalen har invitert skuespillere, regissører, dramatikere og en filosof til debatt om mangfold i teatret gjennom fagdagen «Inclusion rider».
Er dette er noe teatrene trenger for å ha et demokratisk teatermiljø? Blir kunstens autonomi svekket av en alle – skal – med holdning, eller frigjør en «Inclusion rider» kunsten fra fastgrodde mønstre om mennesket i samfunnet?

I paneldebatten denne dagen møter vi altså et knippe utøvere fra norsk scenekunstmiljø, hver med sin bakgrunn og motivasjon til å delta:

Camara Christina Lundestad Joof er en norsk/gambisk scenekunstner, dramatiker og musiker, og aktuell med boka «Eg snakkar om det heile tida».
Hun har jobbet frilans som politisk og kunstnerisk rådgiver for kunst- og kulturinstitusjoner i Norden i ti år. Hennes kunstneriske og politiske arbeid er i hovedsak dokumentarisk og fokuserer på tematikk rundt interseksjonalitet, unge og normkritikk. Joof avsluttet i desember 2017 en skandinavisk turné med sin selvbiografiske soloforestilling «Pavlovs Tispe», som ble laget sammen med regissør og dramaturg Kai Johnsen.

Iselin Shumba er utdannet ved Statens teaterhøgskole, KHiO (2008–2012) og ved Michael Chekhov Institute Acting Techniques i New York (2013).
Sammen med skuespillerkollegene Kristin Grue og Julie Strøm Husbye tok Iselin Shumba initiativet til å fremføre #stilleforopptak – historiene på Nationalteaterets hovedscene
.

Morten Johansen har en master i filosofi fra UiO og en master i estetikk og kunstteori fra Kingston University. Han er tilknyttet Torpeskolen filosofifabrikk i Fredrikstad. Han jobber til daglig som politisk rådgiver i en frivillig organisasjon og som fagansvarlig for marxistisk filosofi i Store norske leksikon.

Kjersti Horn er teaterregissør, utdannet ved Dramatiske Institutet i Stockholm
(2003–2006). Hun er husregissør ved Nationaltheatret. Kjersti Horn er opptatt av utenforskap, noe hun ofte problematiserer i sin teaterregi. Hun har stått bak en lang rekke kritikerroste og prisnominerte teaterforestillinger.

Lisa Lie er en norsk scenekunstner, regissør, dramatiker, slampoet og forfatter, utdannet ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad.
I 2015 vant hun Heddaprisen i klassen for særlig kunstnerisk innsats for sitt arbeid med forestillingen Blue Motell, som hadde premiere på Black Box teater i 2013, og som siden er blitt vist på flere norske scener.

Jade Francis Haj er halvt palestiner, halvt britisk og oppvokst i Bærum. Han gikk ut av Akademi for Scenekunst i Fredrikstad i 2015 og arbeider som skuespiller for film og scene. Jade har spilt forestillinger på hovedscenen til Göteborgs Stadsteater, i en moské, og inni en lastebil. Han har samarbeidet med indiebandet CocoRosie, Norsk Folkehjelp og mennesker på flukt for å lage scenekunst. 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close