«Dans i 4 dimensjoner» på Brygga Kultursal i Halden.

Søndag 2. september var det duket for urpremiere på danseforestillingen «Dans i 4 dimensjoner» i Halden. For aller første gang skulle en unik sammensetning av dans vises i én og samme forestilling. Det var et spent publikum som inntok Brygga kultursal.  

Premiere

Danseforestillingen som er et samarbeid mellom Østfold kulturutvikling, Dansekunst i Østfold og Østfold dansekompani for ungdom tok publikum med storm fra første dansesteg. Produsent Helene Maria Bakker var veldig fornøyd med søndagens etterlengtede premiereforestilling. På scenen kunne publikum oppleve en miks av 4 ulike danseutrykk. I alt var det ti profesjonelle dansere og nitten unge dansere fra Østfold dansekompani for ungdom som viste frem resultatet av flere måneders hardt arbeid.

«Communicare» av Siv Stormo-Gaustad.

Jeg er storfornøyd. Alle har stått på og gjort en kjempe innsats. Dette er profesjonelt til fingerspissene. Danserne leverte og publikum var fornøyde. Dette er så stort! Dette er dansekunst på høyt nivå, sier en takknemlig og ydmyk Helene.

Idé

Helene hadde som mål å skape en danseforestilling for et publikum i Østfold. Den skulle være variert og den skulle ha med profesjonelle dansere, i tillegg til å bruke lokale dansere fra Østfold dansekompani for ungdom. Det hele skulle flettes sammen til en unik danseforestilling som fikk navnet «Dans i 4 dimensjoner» .

Jeg ønsket å skape en variert forestilling som kunne appellere til et bredt publikum. Det var veldig viktig for meg. Publikummet her er ikke vant til å se denne type danseforestilling så derfor tenkte jeg at vi må begynne et sted, forteller Helene muntert.

Auditions

10 profesjonelle dansere ble valgt ut etter en audition tidligere i vår. Det var stor interesse for nettopp denne forestillingen. Over 100 henvendelser strømmet inn fra dansere over hele landet, inkludert Sverige.

Koreografer

Med på laget hadde Helene Sigurd Christian Dahle Uberg, Siv Stormo-Gaustad og Camilla Tellefsen som anses å være blant Norges fremste koreografer og utøvere på sitt felt.

– Jeg valgte rett og slett fra øverst på ønskelisten min over de koreografene jeg syns var helt fantastiske. Så heldig som jeg var så takket alle tre «ja» til å være med.

4 dimensjoner

«Dans i 4 dimensjoner» bød på alt fra samtidsdans til urban danseteknikk.

Østfold dansekompani for ungdom åpnet danseforestillingen med å fremfører et spennende utdrag av Jo Strømgrens gjennombruddsforestilling i: ”A dance tribute to the art of football”. Videre fikk publikum oppleve Sigurd Christian Dahle Ubergs dype verk «TV taught me how to feel», som skildrer opphavet til menneskers holdninger og verdier. Dette var kanskje en av kveldens mest tankevekkende verk. Siv Stormo-Gaustads «Communicare» var tredjemann ut og sørget for at publikum fikk seg en følelsesladet dansesekvens inspirert av jazz og samtidsdans. «Togetherness» av Camilla Tellefsen avsluttet kveldens forestilling med en vakker og original fremførelse fylt med «popping» og streetdancebaserte teknikker. De fire kvinnelige danserne formidlet ypperlig skillet mellom fellesskap og individualitet som «Togetherness» handler om.

Lokale ressurser

Østfold dansekompani for ungdom fremførte et utdrag fra Jo Strømgrens «A dance tribute to the Art of football»

Under søndagens premiere fikk publikum med seg en imponerende fremførelse fra de unge danserne i Østfold dansekompani for ungdom. Verket ble innstudert av haldenser Sverre Magnus Heidenberg som har bakgrunn som danser i Jo Strømgren Kompani og Sarah Stang Møller. Prosjektleder for Østfold dansekompani for Ungdom Ellen Røhr-Staff var mektig imponert over sine dansere og likte godt at produsent Helene ønsket å bruke de lokale resursene som var tilgjengelig i fylket.

– Jeg er så stolt over hva de har fått til. Vi synes hele denne reisen har vært fantastisk og vi er så takknemlige for dette samarbeidet. Det er nesten som en drøm som har gått i oppfyllelse å få til et prosjekt med Jo Strømgren. Det faktumet at vi klarer å gjøre dette med lokale ressurser er det råeste ved det hele, sier Ellen Røhr-Staff.

Danser videre

«Dans i 4 dimensjoner» skal videre til Sarpsborg Scene 23. september og  Blå Grotte i Fredrikstad 14.oktober.

 

Se også:

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close