Vi i Den kulturelle skolesekken i Østfold er stolte av å presentere programmet for grunnskolen skoleåret 2018/19. Ikke bare har programmet en høy, kunstnerisk kvalitet, men det har også en rød tråd som gjør kunsten brennende aktuell i skolehverdagen. 

               –   Johannes Hafnor, leder for Den kulturelle skolesekken i Østfold                   

Hvorfor kultur i skolesekken?

Verden blir stadig mer skråsikker, men færre og færre er skråsikre på det samme. I en fragmentert virkelighet, hvor vi snakker med og lytter til mennesker som mener det samme som oss, kan tankene våre stivne til. Å søke det motsatte, å stille spørsmål til omgivelsene våre, å være kritisk til nyhetene som strømmer imot oss, å møte utfordringer og nye situasjoner med lekenhet, åpenhet og en vilje til å tenke annerledes, er viktigere og mer givende enn noensinne.
Forfatteren Jan Kjærstad har snakket om kunstens spørrekraft, dens evne til å plante nye spørsmål, perspektiver og tanker i oss. Vår ambisjon med Den kulturelle skolesekken er å formidle spørrekraft. Også i år retter vi et knippe av våre tilbud inn mot migrasjonstematikk og møter mellom kulturer, et område med særlig behov for gode spørsmål og friske øyne. Kunsten skal gi tankene våre flukt og være magisk, men den har også en viktig jobb å gjøre i krevende tider. I musikk og scenekunst, litteratur, billedkunst, film, og ikke minst i kulturarven vår, finner vi et reservoar av tanker og perspektiver og kreativitet som vi kan øse av. Slike verktøy vil vi fylle skolesekken med.

Programmet 2018/19

Vi ber om at kulturkontakt, rektor og elevarrangører går inn på våre nettsider og ser hva deres skole skal få oppleve i det kommende skoleåret, og legger dette inn i skoleruta.
Det ligger mye hardt arbeid for å lage et program med høy kvalitet, og det er mange hensyn å ta når vi booker tidsperioden for turneene. Både når det gjelder skolenes- og utøvernes kalender. Vi har forsøkt så godt det lar seg gjøre å spre besøkene utover skoleåret.
Derfor ber vi om at dere logger dere inn via vår nettside og se etter at skolens informasjon om timeplan, kalender og elevtall er oppdatert og riktig.

1. Gå inn på nettsiden vår
2. Finn skolen din i rullegardinmenyen midt på siden.
Programmet for skolen vises i skjermbildet. Her ligger informasjon om datoene, klokkeslett og trinn.
3. Klikk på produksjonstittelen, og les mer om sjangeren, temaet og selve innholdet. Her finner du også lærerveiledninger og mulighet for elevkommentarer.

Spørsmål?

Har du spørsmål om tidspunkt, bussing, pålogging eller andre ting kan du ta kontakt med:

Turnéansvarlig José Leguina
josleg@ostfoldfk.no
tlf: 922 40 493

Turnéansvarlig Ole Jacob Evensen
oleeve1@ostfoldfk.no
tlf: 977 55 480

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close