Benjamin Vandewalle

Kunstner, danser og koreograf Benjamin Vandewalle vil gjennom performanceverket Studio Cité at vi skal se byen på en ny måte. Det handler om bevegelse, og får fysiske, psykologiske og sosiale konsekvenser.

I fem dager under NonStop International Theatre Festival vil Benjamin Vandrwalle holde vandringer og bygge performance installasjoner i byen. Gjennom installasjonene og maskene i Studio Cité, som er en gratis møteplass og åpnet for publikum hver dag i fem dager, og de kunstneriske byvandringene Walking the Line, blir publikum både tilskuere og deltakere. Masker og installasjoner gjør at det vi til daglig oppfatter som virkelighet blir snudd på hodet. Dette påvirker også vår bevissthet og hvordan vi ser på og oppfatter verden.

Ny måte

Benjamin Vandewalle var i Moss på befaring i slutten av mai og der gikk han mer i dybden på hvordan han tenker rundt betydningen av installasjonene sine.
– Gjennom et av apparatene jeg bruker, en perimaske, ser folk byen på en ny måte. Det de trodde om hvordan byen ser ut blir snudd. De ser omgivelsene i et helt annet perspektiv enn det de er vant til, forklarer Vandeville.

I et annet perspektiv

Installasjonene Benjamin Vandewalle inviterer publikum til å prøve under NonStopfestivalen i Moss, leker med folks oppfattelse av virkeligheten, du ser ting i et annet perspektiv og opplever deg selv som en liten person eller en kjempe og setter deg inn i en ny virkelighetsoppfattelse. Ved å skifte perspektiv på virkeligheten utfordres tankene våre og hvordan vi oppfører oss i den verden vi lever i.

Forandrer posisjon

– Maskene gir folk en ny, midlertidig kropp ved at de forandrer posisjonen du ser verden fra. Når vi forandrer utsiktspunktet, forandrer vi måten vi ser verden på. Gjennom erfaringer vil vår bevissthet bli utfordret. Kunst snakker direkte til kroppen og bevisstheten, fortsetter Vandewille engasjert.

Mange sannheter

– Man opplever byen og omgivelsene på en helt ny måte og får innsikt i hvordan det nye perspektivet påvirker kroppen og bevisstheten. Man ser også menneskene rundt seg på en ny måte. Jeg håper å kunne vise at det ikke bare finnes en virkelighet, men mange sannheter og virkeligheter som eksisterer ved siden av hverandre.

Se også:

Alt vi har på programmet i Østfold
Vår satsning på kunst i offentlig rom
Nonstop internasjonale teaterfestival

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close