Kursdagen handler om hvordan bibliotekrommet kan brukes som kreativt formidlingsverktøy, både når det gjelder punktutstillinger og øvrig utforming av rommet. Hvordan skal vi forholde oss til gitte forutsetninger som mediesamling, lys, møbler, trafikkareal, utstillinger og arrangementer? Hvordan sette opp bokutstillinger som både er iøynefallende, estetisk gode og presenterer bredden i boksamlingen? Ikke minst vil dagen handle om at det er viktig at alt som skjer i bibliotekrommet også eksponeres på bibliotekenes nettsider.

Kurset avholdes den 5. september i Bibliotekenes Hus på Alna og utgjør et samarbeid mellom fylkesbibliotekene i Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold og Bibliotekenes Hus. Kurset vil koste kr 900, – pr deltaker inkludert en god lunsj. Detaljert program sendes ut før sommeren. Hold av dagen! Påmeldingsfrist for BØVAT-fylkene: 18. juni. Dersom kurset ikke blir fulltegnet av «egne» deltakere innenfor frist, vil vi invitere deltakere fra resten av landet for å fylle opp. 

Meld deg på >>

Tid: Tittel og innhold i foredrag Navn på foreleser Forelesers tittel, bakgrunn etc.
09:00 – 09:15 Kaffe, registrering og litt å bite i
09:15 – 10:00 Boken i fokus – Hvorfor og hvordan stiller vi ut på biblioteket? Hva kan vi gjøre for at boken kommer i fokus? Unni Iwanczuk Interiørarkitekt fra Lammhults Bibliotekdesign, København
10:00 – 10:45 Utstillingsdesign – Prinsipper, verktøy og hjelpemidler Randi Mette Aalberg Har vært lærer innen utstillings-design på Fagskolen for Bok og Papir i mange år, er leder for firmaet ADEK- design og Expo
10.45 – 11.15 Mingling i utstillings-området, eventuelle spørsmål
11:15 – 12:00 Interaktive opplevelser – hvordan kan det digitale løfte opplevelsen for de besøkende? Mikkel Cornelius Lehne

 

Ansatt i Void som jobber i skjæringspunktet design, kunst, arkitektur og teknologi.
12:00 – 13:00 Lunsj
13:00 – 13:45 Eksponeringens påvirkning. Kort om forbrukerpsykologi, rommet og forbrukers opplevelse Marit Andreassen Fagansvarlig for Interiør og Retail Design på Treider.  Forfatter, tidligere studierektor på Westerdals. Har designet butikker, messer, frisørsalonger, kontorer og bibliotek.
14:00 – 14:45 Kobling mellom nett, utstilling og arrangement Åsmund Ådnøy Rådgiver ved Stavanger kulturhus, Sølvberget. Har vært lærer i videregående skole, har 15 års journalist-erfaring fra nett og papir i Stavanger Aftenblad, innen nyheterk, petitartikler og feature.
15:00 – 15:30 Oppsummering og takk for i dag

Se også:
Flere kurs
Fylkesbiblioteket

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close