Her får du en oversikt over nye klassesett vi har fått inn våren 2018.

Klikk her for å låne klassesett >>

1. REKRUTTEN, R. Muchamore. Grafisk roman/tegneserie, nynorsk. Spenning. For ungdomstrinnet
96 sider. Vi har 30 bøker for utlån.
12 år gamle James Adams kjem på barneheim etter at mora dør. James får raskt tvilsame venner, og hamnar i slåsskampar og blir arrestert for tjuveri. Men då CHERUB, den hardaste treningsleiren for spionar under 18 år, oppdagar hans skjulte talent, begynner eit nytt liv som spion. Forteljinga følgjer rekrutteringa av James til organisasjonen og den knallharde opptaksprøven, 100 dagar med smertefull grunntrening. Han får også sitt første oppdrag, der James skal infiltrere ei gruppe økofanatikarar som har planar om biologisk terror. James må ta stilling til kor store sjansar han tør å ta for saka. I yttarste konsekvens kan det bli med livet som innsats. Møt også veslesystera Lauren og Kyle, Karry og resten av CHERUB-ane.

2. HÅNDBOK FOR SUPERHELTER, E. Våhlund. Bokmål. Spenning, mobbing. For barnetrinnet, 6-9 år. 86 sider. Vi har 30 bøker for utlån.
Fartsfylt, spennende og kult om en jente som blir mobbet og bestemmer seg for å ta saken i egne hender. Mamma må reise bort for å jobbe, og Lisa skal bo hos mormoren noen måneder. Men Lisa mistrives forferdelig på den nye skolen. Guttegjengen erter henne for de utstående ørene hennes, og hver kveld sovner Lisa med hendene trykket inn mot ørene for at de kanskje skal slutte å stå sånn ut. En dag hun som vanlig blir plaget av guttene, rømmer hun inn på biblioteket. Der, nederst i en hylle, ser hun en bok som liksom lyser. Lisa dras mot boka med den merkelige tittelen Håndbok for superhelter. Underlig nok er ikke boka registrert i bibliotekets system, og bibliotekaren hvisker til Lisa at det nok er sånn at boka skal bli med Lisa hjem og bli der. Og i det øyeblikket begynner Lisas ferd mot å bli superhelten Røde Maske. Lisa kommer tilbake i Håndbok for superhelter.

3. TRYLLEMANNEN, B. Ingvaldsen. Bokmål. En stille roman om svik, omsorgssvikt og overgrep. Tankevekkende. 133 sider. Fra mellomtrinnet og eldre. Vi har 30 bøker for utlån.
• Otto er ikke sammen med de andre. Han går mest for seg selv, samler flasker og skaffer seg ting på sin egen måte. Moren sier han ikke må finne på noe tull, og det gjør han ikke heller. Ikke i skogen, for der finner han ly, og det er der han møter Tryllemannen. Dette er en sterk og til tider provoserende fortelling om svik og hva som kan skje når alle rundt svikter, og om hvordan Otto tilpasser seg sin egen virkelighet, hvordan han konstruerer sin egen livsboble. Fortelling for mellomtrinnet. . – God, leselig skrift

4. LYDIGHETSPRØVEN, B. Ingvaldsen. Bokmål. Alvis prøver å passe inn – overalt! 138 sider. Passer for mellomtrinnet og eldre. Vi har 30 bøker for utlån.
Alvis er 12 år. De andre kaller ham for Alvis Piss og sier det lukter av ham. Alvis leker alltid med de små ungene, og han er lett å lure til å gjøre dumme ting. Han snakker alltid om de som er døde. Nå er Alvis borte. Det er Alvis selv som er forteller av denne historien. Han har et begrenset språk og ser verden på sin helt egen måte. Alvis er et barn som ikke blir sett og som ikke får en plass. I forordet skriver forfatteren: Hva som har skjedd før boka begynner og hvordan det går etter at den er slutt, vet jeg ikke. Men jeg vet én ting: Uansett hva barn blir utsatt for, er det aldri barnas feil. Det er de voksne som gjør noe galt. Husk på det. Og husk at dette ikke er en historie fra virkeligheten. Fortelling for mellomtrinnet.  Alder: 9-13 år . – God, leselig skrift.

5. SÅ VAKKER DU ER, B.JUNG TJØNN. Ungdomsroman. 114 sider. Nynorsk. En roman om kjærlighet, kreftsykdom og vennskap. Vi har 30 bøker for utlån.
Det er sommar og alt er annleis. Onkel Simon flyttar inn hjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men no er Simon sjuk, veldig sjuk. Det er ikkje vanskeleg å sjå kva slags veg det ber, utan at mora seier det rett ut. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassen, sjølv om han ikkje har det. Han torde ikkje da han hadde sjansen. Snart kjem Kjersti heim frå ferie i Italia, og Henrik lurer på om ho har sakna han. Dette er ein forteljing om ein gut som blir til ein ung mann, mens ein annan ung mann visnar bort. Det handlar om å gripe dei sjansane livet gir ein, og om at brått ein dag er det ikkje fleire sjansar å gripe. Fortelling for ungdomstinnet. . – Alder: Ungdom over 13 år . – God, leselig skrift

6. WONDER, R.J.Palacio.  På engelsk. 311 sider. Passer for mellom-/ungdomstrinnet. Finnes også på lydbok/cd. Vi har 30 bøker for utlån.
August er ti år gammel, og født med deformert ansikt på grunn av en genfeil. Til nå i livet har han gjennomgått tjuesju operasjoner, og har derfor fått hjemmeundervisning av moren. Livet har vært trygt, han kjenner alle menneskene i gata der han bor, og beveger seg minst mulig utenfor nærmiljøet. Men nå, når han skal starte i femte klasse, har foreldrene bestemt at han skal begynne i vanlig skole. Halloween er den beste dagen i året, tenker August. Da ser han ut som alle andre barn. De 364 andre dagene i året, opplever han at folk stirrer, skvetter eller skriker når de ser ham. Og nå skal han begynne på skolen blant mange fremmede jevnaldrende. Som ventet blir overgangen til skolehverdagen tøff. Han møter både bøller, venner, folk som tror de gjør godt og de som gjør vondt med vilje. August er en tapper, smart, sårbar, morsom og modig gutt. Alder: 11-16 år.

7. GANGSTA GRANNY, D.Walliams. På engelsk. 297 sider. Lettlest, lite tekst på hver side, tegninger og godt med luft mellom setningene. Passer for barne-/mellomtrinnet. Finnes også på lydbok/cd. Vi har 30 bøker for utlån.
Ben holder på å kjede seg i hjel hos bestemoren. Hun må være verdens kjedeligste bestemor, og vil alltid bare spille Scrabble og spise kålsuppe. Men det er to ting Ben ikke vet om bestemoren sin.1)Hun var en gang en internasjonal juveltyv. 2)Hun har alltid drømt om å stjele kronjuvelene, og nå trenger hun Bens hjelp. David Walliams er en populær barnebokforfatter som er blitt kalt Roald Dahls etterfølger.

 

 

8. THE EAGLE TRAIL. WHO IS THE TREATER AMONG US? På engelsk. 268 sider. Vi har 30 bøker for utlån.
Det er andre verdenskrig i tyskokkuperte Antwerpen, og livet går sin gang for Paul Hansen. Helt til hans far blir skutt. Han får vite at foreldrene hans var en del av en motstandsgruppe, og nå blir han holdt skjult av Jo Theys, farens kamerat. Paul får beskjed om at han må forlate Antwerpen så snart som mulig, han må reise sørover gjennom Frankrike, over Pyeneene til Spania og derfra til England og friheten. Underveis blir Paul hjulpet av en gjeng modige menn og kvinner som er villige til å ofre alt i hans kamp for å overleve. Farer truer alltid rundt neste sving, men hvem kan Paul virkelig stole på? The Eagle Trail er en roman om tapperhet, svik og den første kjærligheten. Boken har korte kapitler og et høyt tempo, og egner seg for de som strever litt med lesingen.

 

Klikk her for å låne klassesett >>

Se også:
Utlån av bokkofferter
– Våre kurs
Fylkesbiblioteket

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close