Thomas Holtermann Østgaard

Thomas Holtermann Østgaard er ansatt som midlertidig teatersjef i Østfold kulturutvikling, avdeling Scenekunst.  Avdelingen Scenekunst vil i løpet av det neste året overdras fra Østfold kulturutvikling til egen virksomhet, og Østgaard vil lede teateret midlertidig frem til styret i den nye virksomheten ansetter teatersjef på åremål. Ambisjonen er på sikt å etablere et uavhengig regionteater i Østfold.

 

Thomas Holtermann Østgaard har vært på kontoret i Fredrikstad i to dager. Kjent på miljøet og skaffet seg oversikt over ansatte og prosjekter teateret er involvert i.
– Det er mye å sette seg inn i. Det er spennende å føle på og snakke med de ansatte og de andre kollegaene her på huset, hva de gjør og holder på med. Det skjer jo veldig mye her. Det er et hus som koker.

Regi

Thomas Holtermann Østgaard kjenner Østfold kulturutvikling litt fra tidligere.
– Jeg hadde regi på forestillingen «Myke øyne» i 2016. Det er det mest konkrete møtet jeg har hatt med scenekunstavdelingen. Da var vi her på huset en periode og produserte forestillingen, en forestilling som fortsatt lever.

Mange tanker

Mye av programmet for dette og neste år er allerede fastsatt, men Thomas Holtermann Østgaard har mange tanker om hva som skal skje i den nærmeste fremtid.
– Det neste året så godt som programmert med fire spennende produksjoner. Men jeg har mange ting på tegneblokka. Både ting internt og ting som kommer utenfra som forslag. Det viktigste for meg nå, før man beslutter de neste forestillingene og programmet er å samle både tidligere og nye tanker om hva teateret skal være. Hva tradisjonen til teateret skal være.

Kommunikasjon

Han er opptatt av kommunikasjon, av hva som rører seg i fylket.
– Det er viktig for meg å snakke med folk om hva som har vært og hva som kan være bra og hva som kan være en samlende retning for teateret. Jeg skal snakke med folk på huset og folk rundt i byen og fylket, for å finne ut slags teater som trengs her.

Mange ressurser

Thomas Holtermann Østgaard kommer fra Fredrikstad og gikk sine barnesko i Vindeleka barne- og ungdomsteater.
– Jeg har sett på Østfold som et sted med mange ressurser og krefter. Akademi for scenekunst ligger jo vegg i vegg her. Men som aktiv scenekunstner i Oslo var det ikke mye jeg hørte om ting herfra. Jeg ble positivt overrasket da jeg forstå hvor mye som egentlig skjer her, både lokalt i byen og i fylket og gjennom internasjonale prosjekter.

Konkurranse

Teateret har hard konkurranse fra spill og film, underholdning som ligger et tastetrykk unna, når vi er godt plassert i heimen. Thomas Holtermann Østgaard har selv erfaring fra film, men valgte etter hvert teateret.
– Jeg liker det sosialpolitiske med teater, menneskemøter, det flyktige med teater, det at det skjer her og nå. Man setter av tid sammen med andre, er sammen med levende mennesker i et rom. Jeg synes det er noe fantastisk med teater som film og spill ikke har, noe folk har behov for, i stedet for å zappe fra sofaen hele tiden. Ved å insistere på å vise kvalitet vil det etter hvert åpne dører for flere og flere.

Kunstnerisk frihet

Thomas Holtermann Østgaard kommer fra stillingen som daglig leder i Artilleriproduksjoner, en fri teatergruppe.
– Vi satte opp mange ting selv, både alene og i samarbeide med andre teatre og institusjoner, både for Den kulturelle skolesekken, barn og et voksent publikum. Jeg er vant til å jobbe under begrensede ressurser, men med kunstnerisk frihet.

Se også:

Hva skjer i Østfold?

Scenekunst i Østfold kulturutvikling

Kunst i offentlig rom

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close