Kurs i Lesersørvis i Sarpsborg 4. og 5. juni 2018

Vi starter 09.30 den 4. juni og 09.00 den 5.juni. Begge dager avsluttes ca kl 15.30.

Påmeldingsfrist: senest 9. mai. Påmeldingsskjema

Sted: Glenghuset, Dronningens gate i Sarpsborg.

Pris: 1.200 kr, inkluderer to kursdager med lunsj begge dagene.

Kursholdere er Vanja Øyrås nå Akershus fylkesbibliotek og Mona Ekelund, Østfold

Lesersørvis er et litteraturformidlingsprosjekt utviklet for norske forhold av Telemark fylkesbibliotek, med støtte fra Nasjonalbiblioteket. Kurset tar sikte på å styrke kjernekompetansen til bibliotekarene; nemlig det å finne riktig bok til riktig låner til riktig tid. Kurset går over to dager og gir deltakerne innblikk i metoden både gjennom foredrag og gjennom praktiske øvelser. Det blir innført flere teknikker og verktøy som vil hjelpe bibliotekaren til å formidle bredden i samlingen uavhengig av egne leseinteresser.

Prosjektet bygger på amerikanske Readers’ Advisory, som i dag er en del av den amerikanske bibliotekarutdanninga. Metoden er godt innarbeidet i flere amerikanske folkebibliotek. Mer om Lesersørvis kan du lese her: http://www.lesersorvis.no/

Kort om workshopen:

Det blir innføring i den teoretiske bakgrunnen for konseptet Lesersørvis og presentasjon av ulike formidlingsverktøy. Vi ser nærmere på en litterær sjanger, som denne gangen er sakprosa. Alle deltakere må lese en bok innen sakprosa-sjangeren før de kommer til kurset. Dere får informasjon om hvilken sakprosabok dere skal lese på forhånd. Det er derfor viktig at deltakere melder seg på kurset så fort som mulig og påberegner tid til lesing. Det blir en del gruppearbeid på kurset, og alle deltakere må ha med seg enten laptop eller nettbrett.

Kurset er relevant både for de som jobber med barn, ungdom og voksne. Velkommen til inspirerende og lærerike dager!

Se også:
Flere kurs
Fylkesbiblioteket

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close