Jose LEguina og Johannes Hafnor

Ufest festivalsjef José Leguina og leder i DKS Johannes Hafnor er fornøyd med årets samarbeid. Foto: Lana Dzabic

I år stiller DKS i Ufest med en liten vri. Nå blir det flere workshops, som også vil bli gjort tilgjengelig for alle som deltar under årets Ufest. Festivalsjef, José Leguina, og leder for DKS, Johannes Hafnor, er veldig fornøyde med årets opplegg og ikke minst med de håndplukkede utøverne de har med på laget.

DKS og Ufest samarbeider om å gi ungdomsskoleelevene i Østfold en bredde innenfor ulike kulturuttrykk. I år stiller DKS med Absence Crew og deres forestilling «Askeladden», opptredener fra selveste Comet Kid, Fredrik Høyer, Circus Xanti m.fl.

Prøver noe nytt

Det arrangeres også i år workshops i regi av DKS. Disse arrangeres i ukedagene under Ufest for ungdomsskolene, og på lørdagen vil det være åpent for alle som ønsker å melde seg på.

Workshops med profesjonelle

José mener at det å gi ungdommen en mulighet til å lære av profesjonelle gjennom arbeid i de ulike workshops har en stor verdi. Han retter søkelyset spesielt mot de unge kulturutøverne. Han opplyser at han mener det er en stor fordel at unge musikere, dansere og kunstnere får muligheten til å settes i kontakt med mennesker som inspirerer og som har klart å bygge opp en karriere på bakgrunn av deres lidenskap.

Vi har video-, foto- og kunst workshop hvor ulike utøvere får muligheten til å fortelle om bransjen deres, bidra med nyttige tips og inspirasjon. 

Gode mentorer

Når de ulike utøverne skulle velges til et samarbeid med Ufest var det en ting som var avgjørende og det var at de måtte være gode mentorer.

– I år har vi valgt ut artister og utøvere på bakgrunn av at de skal fungere som gode mentorer i de ulike workshopene. Vi har med Comet Kid, Absence Crew med fler som er gode til å interagere med unge mennesker og som er relativt unge selv, noe som gjør at de lettere kan knytte bånd med ungdommen. De fungerer som fine inspiratorer og det er det vi ønsker å få gjennom UKM og Ufest i sin helhet. Det å virkelig legge til rette for å synliggjøre alle de flinke ungdommene som holder på og som ikke har så mange arenaer å vise seg frem i, det er en del av jobben vår, forteller José stolt.

Vinn-Vinn

– Jeg håper at elevene blir litt inspirert av de DKS-opplevelsene som de får i løpet av den uken. Hvor de skal få oppleve konserter, danseforestillinger og et veldig bra arrangement i løpet av hele dagen, også at de blir trigget til å utforske den kunstsjangeren på egenhånd og melde seg på workshopene med disse profesjonelle kunstnerne på lørdagen. Det er en fin link mellom opplevelse og workshop gjennom UKM og det tenker jeg er vinn-vinn, sier Johannes Hafnor.

Gutta lover mange inntrykk og gleder seg til årets Ufest. De håper på å se så mange som mulig på Hvaler 16.-22. april.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close