Dråpekonsert program 2018. Foto: Lana Dzabic

Torsdag 15.februar gikk årets Dråpekonsert av stabelen i Østre Fredrikstad kirke. Veldedighetskonserten var helt utsolgt og det var en fullsatt kirke med et spent publikum som var klare for storslått underholdning.

Årets artister viste god bredde innenfor norsk musikk- og kulturliv. Artistrekken bestod av Ingrid Olava, Andreas Ihlebæk, Son of Light, Cecilia Vennersten, Gaute Ormåsen, Sanne Kvitnes, Monica Isakstuen, Fredrik Høyer, Absence Crew, Bjørn Halstensen med band og ikke minst Phoenix koret med dirigent André Kristoffersen i spissen. Sammen med publikum skapte disse artistene en magisk og uforglemmelig kveld.

Nydelige toner

Sanne Kvitnes, sammen med Bjørn Halstensen og bandet hans, åpnet konserten med Leonard Cohens «If It Be Your Will». Publikum fikk i tillegg servert nydelige toner fra bla. Ingrid Olava, Gaute Ormåsen og Cecilia Vennersten.

Absence i toppform

Absence Crew viste oss at alder kun er et tall. Publikum ble underholdt med halsbrekkende stunts, humor og fantastisk koreografi hentet fra deres breake-show Oldschool.

Unikt samarbeidsverk

Andreas Ihlebæk og Son of Light fremførte tre spesiallagde sanger for Dråpekonserten. Med god hjelp fra Phoenix Haga-koret ble det en emosjonell fremføring av sangene Dusk, Midnight og Morning. Under konserten passet Son of Light å rette en hyllest til Monica Leander, ildsjelen bak Kulturdråpen og Dråpekonserten.

Phoenix Haga

Monica Isakstuen har hatt skrivekurs med flere av medlemmene i Phoenix Haga. Resultatet av dette var en rørende fremføring av dikt under kveldens konsert. Phoenix Haga-koret fikk mange i publikum til å ty til tårene da fem av medlemmene fremførte sine dikt som skildret fortvilelsen, gleden og håpet i livene deres.

Følelsesladet slam-poesi

Fredrik Høyer leverte en følelsesladet og intens fremføring som etterlot salen med gåsehud. Med en kombinasjon av intensitet, alvor og et snev av humor i slam-poesien tok den dyktige poeten publikummet på en berg-og-dalbane reise av følelser.

Stående applaus

Gaute Ormåsen og Cecilia Vennersten avsluttet konserten med Peter Gabriels «Don’t Give Up», en sang med et sterkt budskap som oppsummerte Dråpekonserten godt. Konserten var en stor suksess og endte med stående applaus fra publikum.

 

 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close