Ingrid Olava utenfor Sarpsborg fengsel. Foto: Nora Arntsen.

Ingrid Olava har akkurat holdt en stemningsfull opptreden for de innsatte i Sarpsborg Fengsel. Hun er en av mange artister som har vært på turné i fengsler og rusinstitusjoner rundt om i Østfold i regi av Kulturdråpen og Østfold kulturutvikling.

Hun småfryser litt da hun kommer ut i kulden rett utenfor fengslet for å ta en prat med oss, men glemmer raskt kuldens nærvær da hun begynner å snakke engasjert om samarbeidet med Kulturdråpen.

Motivasjonen

Ingrid hadde tidligere hørt om den Kulturelle spaserstokken og Den kulturelle skolesekken, men ikke om selve Kulturdråpen som jobber for å øke rusavhengiges og innsattes mulighet til å oppleve kulturelle aktiv­iteter i Østfold.

– Jeg tenkte at det hørtes interessant ut å dra på turné i fengsler og diverse rusinstitusjoner. Det har jeg aldri gjort før og syns rett og slett det hørtes veldig utfordrende ut på en kul måte og derfor takket jeg ja da jeg fikk forespørselen. Det er et veldig fint tiltak, samtidig som det også er litt interessant for meg yrkesmessig.

Forventninger

Ettersom hun visste lite om hva hun gikk til, hadde hun ingen store forventninger da hun bestemte seg for å turnere med Kulturdråpen. Hvordan livet bak de såkalte murene var hadde hun ingen erfaring med og det var kanskje det som vekket nysgjerrigheten hennes. En ting var klart og det var at hun skulle gå inn med blanke ark og et åpent sinn.

– Jeg prøvde egentlig bare å nullstille meg. Jeg tenkte at folk er folk uansett, og håpet at de syns det er ålreit å høre på litt musikk.

Turnéen

Etter å ha vært på turné med Monica Leander og Kulturdråpen hadde Ingrid bare lovord om det norske fengselssystemet. Konsertene beskriver hun som intime, de tok som regel sted i små rom, som ble fylt med stor glede.

– Jeg må jo si at jeg syns det norske fengselsvesenet virker veldig ålreit, proft og hyggelig. […] Det er jo selvfølgelig også alltid sånn at når man går på scenen eller skal spille for noen så kjenner man på en viss energi fra publikum. Det kan bli veldig intimt og sterke øyeblikk av det.

Ingrid avslutter årets turné med å opptre på Dråpekonsert i Østre Fredrikstad kirke den 15.februar.

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close