Programundersøkelse for Den kulturelle skolesekken

Tidligere i februar slapp Den kulturelle skolesekken i Østfold sitt program for videregående skole 2018/2019. Sammen med Østfold Kulturutvikling er Den kulturelle skolesekken opptatt av hva elever og lærere ved de videregående skolene er opptatte av, og hvilke kunst- og kulturtilbud som vil appellere hos målgruppen. Det ble utført en programundersøkelse med formål om å se hvilke 3 produksjoner av 14 mulige som elever og lærere i Østfold ønsker seg inn i undervisningen for det aktuelle skoleåret. Resultatet fra denne undersøkelsen vil fungere som en pekepinn for skolens DKS-team når de skal vurdere ønskene og gjøre den endelige bestillingen.

Resultatet

Det har kommet inn 2.048 svar, hvorav 1.555 elever og 493 lærere har talt og det ble et spennende funn i undersøkelsen. De 3 mest populære produksjonene totalt sett ble:

  1. Hva vil folk si – av Iram Haq
  2. DOP – egenproduksjon fra Østfold kulturutvikling og Kulturdråpen
  3. Promille – samproduksjon mellom Østfold kulturutvikling og KompaniITS

Tematikken rundt produksjonen har fokus på innvandring og rusproblematikk. 2 av 3 produksjoner som seilte til topps var Østfold kulturutvikling sine egne. Leder for Den kulturelle skolesekken, Johannes Hafnor, er meget fornøyd over resultatet og hadde følgende å si:

«Kunst som utforsker innvandreridentitet og utfordringer med rus er åpenbart noe som treffer en nerve hos vårt unge publikum i Østfold. Det er hyggelig å se at våre egne teaterproduksjoner som lages i Østfold kulturutvikling er ønsket av elevene og lærerne. Undersøkelsen viser at vår tematiske programmering på migrasjon og kulturmøter er relevant for skolene. Vi håper det vil generere nye spørsmål som elevene kan ta med seg ut av klasserommet, kinoen, galleriet eller kulturhuset.»

Om topp 3

«Jeg glad for og mener at undersøkelsen viser at vi er veldig på rett vei. Nettopp fordi alle tre produksjonene er preget av dagsaktuelle temaer. Elever i videregående skole er veldig opptatte av både innvandrerproblematikk og rusproblematikk.», sier Tormod Gangfløt, direktør i Østfold kulturutvikling.

 

Hva vil folk si. Foto: Mer Filmdistribusjon

Hva vil folk si

Hva vil folk si er regissør Iram Haqs kritikerroste filmfortelling om skam, ære og det å slites mellom to ulike kulturer. Vi møter 16 år gamle Nisha som lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. Les mer.

 

 

DOP

DOP

Forestillingen DOP tar for seg å utforske et stort og viktig tema fra ulike vinkler. Forestillingen DOP vil vi gjøre et dypdykk i det mange kaller samfunnsfiende nummer 1. Les mer.

 

 

 

 

Promille. Foto: Scenekunst Østfold

Promille

Forestillingen beskriver den enorme plassen alkoholen har for den enkelte og i kulturen vår. Tiril Pharo gjør en skikkelig studie i alkoholrusens virkning på kropp og sjel. Hun tar fylla på kornet og går inn i både det sørgelige og det festlige. Les mer.

 

 

 

 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close