Sanne Kvitnes, vinner av Østfoldtalentet 2018.  Foto: Lana Dzabic

22 år gamle Sanne Kvitnes fra Halden fikk prisen Østfoldtalentet 2018 på Østfoldkonferansen.

Det er en stor ære å vinne, bare å bli nominert med så mange fantastiske folk i år og i fjor er en ære. Jeg ble litt stum og jeg gråt da jeg fikk vite at jeg vant. Det føles veldig bra, sier Sanne Kvitnes ydmykt og rørt.

Hun er en fremragende artist og skuespiller. Repertoaret sitt har hun utvidet i det siste da hun også har vist et talent for regi og som tekstforfatter. Forkjærligheten for teater startet i ung alder da hun spilte Klatremus i en oppsetning av Hakkebakkeskogen i barnehagen. Sanne har siden den gang jobbet dedikert med å videreutvikle sitt talent og lidenskap. Hun har også tidligere blitt nominert til Østfoldtalentet og i år gikk hun helt til topps.

Sanne har mange prosjekter på gang, men ingen som hun kan røpe foreløpig til oss. Det hun kan røpe er at hun har mange jern ilden og at det blir en spennende 2018 for hennes del.

 – Planen er å fortsette med det jeg driver med. Jeg har masse prosjekter som er for så vidt fremdeles hemmelig. Det er mye som skjer nå og jeg gleder meg, og selvfølgelig er det også skummelt. Sånn er det jo alltid. Så nå er det å jobbe med musikken og jobbe med teateret, mye kombinert. Jeg skal fortsette å jobbe og stå på, det er planen, sier Sanne.

Østfoldtalentet 2018

Sanne Kvitnes er årets Østfoldtalent.Gratulerer, Sanne Caroline Kvitnes

Publisert av Østfold fylkeskommune Onsdag 17. januar 2018

 

Juryen

I følge juryen, som bestod av leder Lars Pedersen Due og Ann Kristin Øye fra Næring og kulturkomiteen, representantene Karianne Wilhelmsen og Camilla Høvik fra Ungdommens fylkesråd samt Tormod Gangfløt fra Østfold kulturutvikling, har Sanne vist bredde og markert seg i fylkets kulturliv. Juryens leder sa følgende om årets vinner :

Hun har klart kunststykket å bygge opp sin karriere parallelt på flere områder, og gjort stor suksess i hovedroller i oppsetninger over hele fylket og har vist nyskapning med sine egne produksjoner.

Disse var også nominert i 2018:
Emil Havold Næshagen – Fra Heavy Metal til Den Norske Opera
Jørgen Lund Karlsen – Fra skolekorpset til verdensscenen
– Abaris Aerial Theater – Høytflyende og halsbrekkende
Aslak Aune Nygård – Vil bane vei for andre dansere

Om stipendet Østfoldtalentet

Østfold fylkeskommune ønsker å støtte unge mennesker som har utmerket seg innenfor kunst og kultur med stipendet Østfoldtalentet på kr. 50.000,-.

Stipendet skal være en påskjønnelse for innsats og inspirasjon til videre engasjement. Stipendet kan deles ut til enkeltpersoner, grupper eller lag i alderen 16-25 år, som bor i, er fra eller på annen måte har tilknytning til Østfold. Man kan søke selv eller bli nominert av andre.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close