Fra Barnas verdensdager 2017. Foto: Trine Sirnes

Flere Farger Halden har blitt til Fargespill Østfold, et multikulturelt barne- og ungdomsprosjekt med barn og unge fra hele Østfold. Fargespill Østfold er en videreføring av Flere Farger Halden, ledet av Dina og Ove Billington. Innvandrerbarn og ungdom er en viktig del av ensemblet, men også etnisk norske er med i Fargespill.

Fargespill

Mange av barna og ungdommene som er med i Fargespill Østfold har kommet til Norge som flyktninger og asylsøkere. Østfold kulturutvikling har migrasjon som overordnet tema og arbeider med kultur mot barn og unge.
– Derfor har vi satset på Barnas Verdensdager og nå vil vi også være med på samarbeidet om Fargespill i Østfold. Vi håper at prosjektet vil vokse i fylket vårt, sier direktør i Østfold kulturutvikling, Tormod Gangfløt.

Menneskeverd

Fargespill handler om menneskeverd og likeverd. Uansett kulturbakgrunn så vil ingen komme tomhendt inn i Fargespill. Alle har med seg en sang eller en dans eller noe annet fra sin barndom. Det er derfor barn og unge klarer å skape dette til en heftig smeltedigel som får oss både til å gråte og gir oss tro på at Norge kan bli et åpent og mangfoldig samfunn for fremtiden.

Innsikt

Å samarbeide med Fargespill gir oss viktig innsikt i hvordan det oppleves for barn og unge å komme som innvandrere eller flyktninger til Norge. Selv om mange av barna som kommer hit har mistet mye og blitt frarøvet grunnleggende trygghet i tilværelsen, så kommer de ikke tomhendte inn i Fargespill. Barna bringer med seg skjulte skatter de selv kanskje ikke helt vet om, sier Tormod Gangfløt.

Safia Abdi Haase er en av instruktørene i Fargespill Østfold. Her på scenen under Barnas verdensdager 2017. Foto: Trine Sirnes

Safia Abdi Haase er en av samarbeidspartnerne i Fargespill Østfold. Her på scenen under Barnas verdensdager 2017. Foto: Trine Sirnes

Konserter

Fargespill Østfold jobber nå i første rekke mot en rekke konserter i Brygga Kultursal i april 2018. Med seg på scenen har de Det Norske Blåseensemble, et av Norges fremste orkester.
Fargespill Østfold er en ideell organisasjon i Halden, og mange frivillige bidrar gjennom året. Prosjektet har fått støtte fra Østfold kulturutvikling og Sparebankstiftelsen Halden.

Dyktige instruktører

Det står dyktige instruktører bak Fargespill Østfold. Dina Billington er profesjonell sanger. Hun har det musikalske ansvaret for forestillingene. Hun er ansvarlig for sanginstruksjon, kor/innstudering, innhenting og bearbeiding av nytt materiale.
Ove Billington er profesjonell pianist. Han det musikalske ansvaret for forestillingene. Han arrangerer og tilrettelegger musikken.
Sara Stang Møller er profesjonell danser og pedagog. Hun er ansvarlig for innstudering av danser og koreografi i Fargespill Østfold.
Tomas Glans er regissør/koreograf. Han har jobbet på de fleste store norske teaterscenene og har ansvar for regi og koreografi i Fargespill Østfold

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close