Frøy Aagre under premieren på Kling Klang under Oslo Jazzfestival

Kling Klang er en sanselig musikkopplevelse for de minste barna (0 – 3 år). Dette er en ny produksjon som Frøy Aagre har utviklet med Nina C Dahl, produsent i Østfold kulturutvikling. Denne vinteren reiser forestillingen på turné i barnehagene i Østfold.

Frøy Aagre er en anerkjent saksofonist og komponist. Hun hadde en ide til musikkprosjekt for de aller minste barna og tok kontakt med Nina C. Dahl, som er musikkprodusent for Den kulturelle skolesekken i Østfold. Hun har også tidligere produsert forestillinger for barnehagene i Østfold.
– Det er et viktig prosjekt. Det er tidligere gjort svært lite for de minste barna. Vi søkte om bestillingsverkstøtte i Norsk kulturråd og fikk det, forteller Nina C.Dahl.

Testet ut

Kling Klang ble blant annet testet ut i Kråkeby barnehage.
– Vi var i et landskap vi ikke visste så mye om på forhånd. Vi har brukkt tid på å finne den beste måten å nå frem til de minste barna. Vi har lest, forsket og spurt for å forstå målgruppen. Vi testet det i barnehagen, så på hvordan barna lyttet og hva de kunne delta med. Det skal være mening, deltakelse og relevans, uten at det går på bekostning av det profesjonelle, påpeker Nina C. Dahl.

Oppdagelsesferd

Frøy Aagre tar barna med på en musikalsk oppdagelsesferd. Hun utforsker klangen på de ulike instrumentene som hun finner og for så å sette det hele sammen til et lite musikkverk. Barna er aktive og skaper musikk sammen med Aagre.
– Frøy spiller med barna og oppe på det de gjør. Det oppstår klanger. Det blir et felles musikkverk, sier Nina C. Dahl.

”Barna satt som bergtatt». En fengende og behagelig stemning der barna også kunne være aktive. En god balanse mellom delaktighet og lytting” (Kråkeby barnehage)


Premiere

Kling Klang hadde premiere i Sentalen i Oslo under Oslo jazzfestival.
– Det har blitt det som var intensjonen, sier Nina C. Dahl.
Intensjonen slo også an hos anmelderne. Periskop ga en flott anmeldelse av Kling Klang.

Nå skal Kling Klang på en to ukers turné i barnehagene i Østfold.

Konserten skal også på turne i bibliotekene i andre fylker.

Se også:

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close