Per Magnus Barlaug og Kjersti Aas Stenby spiller to lopper som bor i hodet på en uteligger.

30 kg hår er brukt i forestillingen hvor to røde lopper bor i hodet til en uteligger. Her forteller de om minner, opplevelser, hendelser og fantasier som kretser rundt uteliggeren og hans liv. Noe av det loppene forteller er virkelig, noe er fantasier og noe handler om hvordan de to loppene oppfatter hendelser fra sitt synspunkt oppe på hodet til Rufs.

Det er en historie om den hjemløse Rufs, men også en fortelling om alle de forskjellige «Rufser» som finnes der ute. Det er en fortelling om alle mennesker som sjelden får en stemme i barneteater.

Leken forestilling

Barna sitter tett på skuespillerne. Det er en leken og morsom forestilling hvor barna blir en del av det som skjer. Forestillingen passer best for barn mellom 7-10 år, og varer i 45 minutter.

Rufs spilles i Scene K60 lørdag 11. november kl. 13.00 og kl. 15.00

Kjøp billetter her

Forestillingen er en samproduksjon mellom Produksjonen Rufs og Østfold kulturutvikling.

Du finner mer informasjon på nettsidene til Østfold kulturutvikling

Bodd i Fredrikstad

Tekst og instruksjon er ved Kristofer Blindheim Grønskag Scenografi er ved Corentin Leven. Skuespillere er Per Magnus Barlaug og Kjersti Aas Stenby. Alle fire i produksjonen har bodd i Fredrikstad, og de har mange gode minner fra en by som de ikke kommer fra, men som de har blitt veldig glade i. – Det er fint å også kunne gi noe tilbake til byen, på den måten vi kan, i form av Rufs, sier de.

Egne forestillinger

Kjersti AasStenby har master i skuespill fra Statens Teaterhøgskole ved Kunsthøgskolen i Oslo. Bachelor fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Har jobbet med kjente norske regissører, som Tore Vagn Lid, og produsert egne forestillinger som har blitt spilt ved blant annet Oslo Internasjonale Teaterfestival og Black Box Teateret i Oslo

Danseforestilling

Per Magnus Barlaug har bachelor i skuespill fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Han arbeider som skuespiller i et europeisk nedslagsfelt og har vært delaktig i forestillinger det siste året med premierer i Estland, Latvia, Danmark og Norge. Han har også produsert en egen danseforestilling som i Norge har blitt spilt ved Meteorfestivalen og BIT Teatergarasjen i Bergen.

Ti språk

Kristofer Blindheim Grønskag har master i anvendt teatervitenskap fra NTNU og har arbeidet som dramatiker i ti år. Han har skrevet rundt tyve teaterstykker både for barn, ungdom og voksne som målgruppe. Kristofers arbeid er oversatt til ti språk, og hans stykker har blitt spilt på scener i flere europeiske land. Kristofer er vinner av Nordic Radio Drama Prize 2017 med Den elskede produsert av NRK Radioteateret og er longlistet til Deutscher Kindertheaterpreis 2016 for Satellitter på himmelen. Nominert til Skolesekkprisen Nord-Trøndelag 2015 for Demokratikk. Nominert til Gullsekken 2014, Skolesekkprisen Nord-Trøndelag 2014 og Midt-Nordisk Kulturpris 2014 for Demokratikk. Husdramatiker ved Dramatikkens hus i Oslo 2014 og 2015. Andreplass i Norsk Teaterråds Manuskonkurranse 2012 med Kinder K. Tredjeplass i Norsk Teaterråds Manuskonkurranse 2012 med Den elskede. Vinner av Amsterdam Fringe Bronze Award 2012 med den nederlandske oversettelsen av Den elskede.

Akademi for scenekunst

Corentin JPM Leven har bachelor i scenografi fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Corentin har arbeidet med verdenskjente navn som Robert Wilson, Bianca Casady og Ulf Riseng. I Fredrikstad er Per Magnus og Corentin kanskje kjent som scenekunstnerne som stod bak forestillingen om Fredrikstads egen Bendik Riis.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close