Østfold dansekompani for ungdom er et direkte resultat av danseprosjektet TILT

Østfold kulturutvikling gratulerer Panta Rei danseteater med nominasjonen til publikumsprisen i Norsk publikumsutvikling.

Et direkte resultat av dansegleden i TILT-prosjektet, er at Østfold Kulturutvikling og Panta Rei Danseteater i samarbeid med lokale dansere etablerte Østfold dansekompani for ungdom i desember 2015. Dansen vokser Ellen Røhr – Staff er Prosjektleder for Østfold Dansekompani for Ungdom. Hun er invitert til prisutdelingen som Østfold representant.
– Det er kjempespennende. Det er gøy at et danseprosjekt blir lagt merke til. Det betyr at vi er sett og at dansen vokser, sier hun.

Mange tusen

Panta rei danseteater innstilles særlig for sitt arbeid med TILT. I 2015 kom prosjektet til Østfold, prosjektets første stoppested. TILT var i Moss, Askim, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad, og involverte dansemiljøer i hele fylket. Rundt 500 barn og unge var involvert og deres forestillinger ble sett av mange tusen publikummere.

Lokale dansere

– Vi engasjerte lokale dansere på hvert sted vi kom til. Veldig mange ble med på prosjektet. Vi har nådd mange mennesker med dans i løpet av våre første to år, eldre, barn, fotballgutter og ungdom, forteller Ellen Røhr – Staff.

Kulturnatt

Østfold dansekompani for ungdom opptrådte for første gang i september 2015 under arrangementet Kulturnatt i Fredrikstad med danseforestillingen «Jens & Julie» med etterfølgende Flashmob i Gamlebyen i Fredrikstad.
– Ungdommene som deltok i forestillingene var rekruttert fra forskjellige steder i lokalmiljøet. Alle skal ha eierskap eierskap til kompaniet, forteller Røhr – Staff.

Godos

Fra danseforestillingen Godos. Foto: Trine Sirnes

Dansekompaniet har jobbet med spennende koreografer som Panta Rei Danseteater, Jens Trinidad, Verk Production, Jade Sofie Wullf og Ellen Røhr-Staff. De har blant annet hatt forestillinger under Ufestival, Sarpsborg 1000 års jubileumsforestilling, i Østfold kunstnersenter, under Kitt Johnsons Mellemrom – Moss Encounter, Meetingpoint i Fredrikstad Domkirke og vært på Østfoldturné med Panta Rei danseteaters forestilling Godos.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close