Vi har fem nyinnkjøpte klassesett klare for utlån til skolestart.

Nordover med Nansen mot Nordpolen:
Sankthansaften i 1893 stevnet Fridtjof Nansen ut Oslofjorden med skuta «Fram», kompassnåla pekte mot Nordpolen. Besetningen om bord tilbrakte tre år i polarisen, og de hadde et dramatisk forsøk på å nå selve polpunktet med ski og slede. I denne boka blir mannskapets forhold om bord i «Fram» skildret. Både tekst, illustrasjoner og tegneseriestriper blir brukt for å formidle den strabasiøse ferden. Faktabok for mellomtrinnet.
30 bøker for utlån.

Tryllemannen:
Otto er ikke sammen med de andre. Han går mest for seg selv, samler flasker og skaffer seg ting på sin egen måte. Moren sier han ikke må finne på noe tull, og det gjør han ikke heller. Ikke i skogen, for der finner han ly, og det er der han møter Tryllemannen. Dette er en sterk og til tider provoserende fortelling om svik og hva som kan skje når alle rundt svikter, og om hvordan Otto tilpasser seg sin egen virkelighet, hvordan han konstruerer sin egen livsboble.
30 bøker  for utlån. Passer for mellomtrinnet og eldre elever

Så vakker du er:
Det er sommar og alt er annleis. Onkel Simon flyttar inn hjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men no er Simon sjuk, veldig sjuk. Det er ikkje vanskeleg å sjå kva slags veg det ber, utan at mora seier det rett ut. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassen, sjølv om han ikkje har det. Han torde ikkje da han hadde sjansen. Snart kjem Kjersti heim frå ferie i Italia, og Henrik lurer på om ho har sakna han. Dette er ein forteljing om ein gut som blir til ein ung mann, mens ein annan ung mann visnar bort. Det handlar om å gripe dei sjansane livet gir ein, og om at brått ein dag er det ikkje fleire sjansar å gripe. Fortelling for ungdomstrinnet.
30 bøker for utlån.. Nynorsk

Wonder:
August er ti år gammel, og født med deformert ansikt på grunn av en genfeil. Til nå i livet har han gjennomgått tjuesju operasjoner, og har derfor fått hjemmeundervisning av moren. Livet har vært trygt, han kjenner alle menneskene i gata der han bor, og beveger seg minst mulig utenfor nærmiljøet. Men nå, når han skal starte i femte klasse, har foreldrene bestemt at han skal begynne i vanlig skole. Halloween er den beste dagen i året, tenker August. Da ser han ut som alle andre barn. De 364 andre dagene i året, opplever han at folk stirrer, skvetter eller skriker når de ser ham. Og nå skal han begynne på skolen blant mange fremmede jevnaldrende. Som ventet blir overgangen til skolehverdagen tøff. Han møter både bøller, venner, folk som tror de gjør godt og de som gjør vondt med vilje. August er en tapper, smart, sårbar, morsom og modig gutt. Fortelling for mellom-/ungdomstrinnet.
15 bøker for utlån.
Vi har også en stk cdFilmtrailer 

Horrid Henry:
I forbindelse med 20 års jubileet til Horrid Henry utgis den første boka i serien som jubileumsutgave. I denne boka forøker Henry å oppføre seg perfekt for en dag, lærer seg å danse, krangler med sin erkefiende Moody Margaret, og drar på ferie.
(Horrid Henry`s Perfect Day, Horrid Henry`s Dance Class, Horrid Henry and Moody Margaret og Horrid Henry`s Holiday.)
Boka inneholder også ekstramateriale. Passer for mellomtrinnet.
30 bøker for utlån.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close